Dagens kupong är utrustad med fyra playoff-matcher och nio träningslandskamper. Med tanke på träningsmatcherna så känns det som att det kan bli en bra peng om man lyckas hitta skrällarna.

Europatipset

1. Portugal – Sverige   1

Vårat svenska landslag åker till Portugal för en första match i detta playoff. Det handlar om att få ett bra resultat med sig hem och som det sett ut i försvarsspelet så tycker jag vi ska vara nöjda om vi bara åker hem med en uddamålsförlust. Portugal har inte presterat särskilt bra i kvalet men när det nu är kniven mot strupen så tror jag att många av deras stjärnor lyfter sig, och då ska vi inte ha särskilt stora chanser. 49% på ettan och det tycker jag är en vettig spik, tyvärr.

2. Grekland – Rumänien   1

Grekerna gjorde ett riktigt bra kval och plockade faktiskt hela 25 poäng med en målskillnad på 12-4. Men det räckte inte då Bosnien knep förstaplatsen i gruppen tack vare inbördes möten. Grekland har ett riktigt bra försvarsspel och tack vare det, plus att man har en stor portion rutin i laget, så tror jag även att man vinner den här matchen. Rumänien kommer nog spela väldigt avvaktande för att försöka få med sig ett bra resultat hem till returen. Ettan är streckad på 63% och det blir min andra spik på kupongen.

3. Island – Kroatien   x2

Island har överraskat alla så här långt och tog sig vidare till detta playoff via en andraplats bakom Schweiz. Nu ska det sägas att Island inte spelade i någon svårare grupp, men hur som helst är det starkt av ett lag som Island. På hemmagräset och med det speciella klimat som råder på Island är man alltid svåra att tas med, så gästerna kommer få slita ordentligt här. Men det finns en hel del kvalité i Kroatien och även mycket rutin, två saker som jag tror kommer väga tungt här. Kroatien kommer minst plocka ett kryss och jag nöjer mig med x2.


4. Ukraina – Frankrike   2

Ukraina imponerade i kvalet och hamnade bara en pinne bakom gruppettan England. Det som fungerade extra bra var försvarsspelet där man endast släppte till fyra mål på tio matcher. Men nu ställs man mot tuffare motstånd än man hade i gruppen, och med tanke på de kontringsspelare som Frankrike har så får hemmalaget se upp här. Frankrike hade oturen att hamna i samma grupp som Spanien och det här landslaget känns väldigt stabilt för dagen med ett koppel av stjärnor i truppen. Har man råd med en halvgardering så plockar man med krysset här, men jag väljer att chansspika tvåan till 45%.

5. Danmark – Norge   1x

Träningsmatch mellan våra grannländer och det känns otroligt svårtippat. Men Danmark hade en fin form i slutskedet på VM-kvalet där man bland annat kryssade mot Italien (2-2). Norge hade däremot inget lyckat avslut på sitt kval där man bara plockade en poäng på sina tre avslutande matcher. Det känns som Danmark är det vassare laget men samtidigt skulle jag aldrig spika dom till nästan 70% i en träningsmatch. Slänger med krysset här som är streckat på endast 22% och nöjer mig där.

6. England – Chile   1×2

England är som vanligt oförskämt stora favoriter och är streckade på hela 69% just nu. Väldigt obegripligt då man ställs mot ett vasst motstånd idag och dessutom har en del tunga återbud. Chile är precis som England klara för VM då man hamnade trea i sin grupp bakom Argentina och Colombia. Man har en imponerande resultatrad i ryggen och dessutom fick man 2-2 i en träningsmatch mot Spanien för ett par månader sedan. Chile kan utan tvekan plocka ner England här och 11% på tvåan är helt klart kupongens drag. Helgardera!


7. Italien – Tyskland   1×2

Tungviktsmöte på San Siro när Italien och Tyskland drabbar samman i en träningslandskamp. Tyskarna är streckfavoriter men Italien har fina siffror mot Tyskland på slutet och ska inte räknas bort. Den här matchen känns otroligt öppen och jag helgarderar utan att tänka efter. 22% på ettan känns bra!

8. Polen – Slovakien   1×2

Polen lyckades inte kvala till VM efter en fjärdeplats i sin grupp. Nu siktar man istället mot EM och till detta har man även bytt förbundskapten. Det finns en hel del kvalité i det här laget men att man ska vara streckade till 70% mot Slovakien köper jag inte riktigt. Slovakien gjorde ett fullt godkänt kval som grupptrea och precis som hos Polen så finns det en del klasspelare i det här laget. Jag tar med alla tecken här och hoppas att Slovakien skräller till 11%.

9. Irland – Lettland   1

Irland spelade i samma kvalgrupp som Sverige men hade ingen större lycka där som gruppfyra. Men det är ändå ett lag som vi hade problem med och särskilt på hemmagräs känns man otroligt starka. Man har även bytt förbundskapten nu där Giovanni Trapattoni ersattes av Martin O’Neill. Det bytet kombinerat med hemmagräs gör att jag tror Irland blåser hem det här. Lettland visade absolut inget extra i kvalet och borde få det väldigt tufft med hungriga irländare. Ettan är streckad på hela 85% men jag försöker hitta mina skrällar på annat håll.


10. Skottland – USA   1x

Skottland tog sig inte till något VM men man imponerade i slutskedet av kvalet där man vann tre av sina fyra avslutande matcher. Bland annat så slog man Kroatien på nosen två gånger om och det ska man verkligen ha respekt för. USA är redan klara för VM-spel och reser till Skottland med en del avbräck i truppen, bland annat så saknas Donovan. Jag tror skottarna är det hungrigare laget här och dessutom har man revansch att utkräva på USA sedan förra träningsmatchen, där man förlorade med hela 5-1. Chansar med 1x i den här matchen då jag inte har råd med fler tecken.

11. Turkiet – Nordirland   1

Turkiet bommade att kvala in sig till VM och det får ses som ett stort misslyckande med tanke på de spelarmaterial man hade i kvalet. Nu får man istället sikta in sig på andra mästerskap och man kommer även in här med en helt ok form från kvalet. Nordirland stod för en del skrällar i kvalet men det var främst på hemmagräs där man verkligen kämpar tills man stupar. Detta är inget bra landslag och det känns väldigt långt borta att man skulle kunna rubba turkarna på bortagräs. Ettan är hårt streckad, men det känns dumt att inte spika.

12. Ecuador – Argentina   1×2

Två lag som är klara för VM efter att ha slutat fyra respektive etta i det sydamerikanska kvalet. Ecuador har jag lyckats sett ett par gånger i kvalet och med dessa matcher på näthinnan så kan man mycket väl rubba Argentina i en träningsmatch. Argentina slutade som sagt etta i gruppen och har givetvis världsstjärnor på varenda plats i laget. Men nu saknar man Messi (10 mål i kvalet) och kan säkert komma att rotera en del i laget eftersom det är träningsmatch. Ettan på 12% och krysset på 24% måste helt enkelt med på min kupong. Helgardering!

13. Jamaica – Trinidad   1x

Inga lag som spelar VM där Jamaica kom sist i sin grupp i fjärderundan av kvalet. Men Trinidad tog sig inte ens så långt och slogs ut tidigt i kamp med Guyana och Bermuda. Känns otroligt svårt att värdera den här matchen men spontant så känns Jamaica som det bättre laget och man har även plussiffror på Trinidad om vi kikar lite statistik. Nöjer mig med 1x här och lämnar in kupongen.


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 18:59 denna gång.

Lycka till!

/e@sy