Återigen ett europatips fyllt med matcher från VM-kvalet och precis som senast det begav sig så tror jag på riktigt dålig utdelning. Men vi gör ett försök att åtminstone fälla någon storfavorit.

Europatipset

1. Sverige – Tyskland   2

Tyskland är redan klara gruppsegrare och har inte direkt haft full fokus på den här matchen de senaste dagarna. Men trots detta är det ett lag som är fullt av kvalité och även fast man kommer rotera en del så får Sverige se upp. Sverige vill gärna ha minst en poäng med sig för att få lättare motstånd i playoff, men frågan är om man fixar detta utan avstängda Zlatan. Jag tror i alla fall att Sverige får det riktigt svårt här utan Zlatan och spikar tyskarna till 54%.

2. Irland – Kazakstan   1x

Två lag som redan är bortspelade från VM och för Irlands del gäller det nu bara att avsluta snyggt inför hemmafansen. Givetvis ska man vara favoriter mot ett Kazakstan som inte alls imponerat i detta kval, men 79% på ettan känns verkligen sådär. Vi såg mot Sverige att Kazakstan kan skapa en del farligheter framåt och med lite flax så kanske man kan gneta till sig en poäng här. Vi måste försöka fälla någon storfavorit på kupongen och därför tar jag med krysset här som är streckat på 16%. 1x räcker långt!

3. Belgien – Wales   1

Belgien är ett av de lag som imponerat mest under detta kval och man är redan klara för spel i VM efter den imponerande vinsten mot Kroatien senast på bortagräs (2-1). Det innebär att man förmodligen kommer rotera en del i startelvan här och dessutom vila en del spelare med småskavanker. Wales är sedan länge borta från VM och har endast en tredjeplats att spela om då man teoretiskt sätt kan gå förbi Serbien. Belgien ska ses som favoriter hur man än ställer upp här och jag tror man kommer vilja avsluta snyggt inför hemmafansen. Ettan är streckad på hela 87% men det känns onödigt att slösa streck.


4. Skottland – Kroatien   1×2

Skottland är borta från VM och i den avslutande matchen är den enda moroten att ta sig förbi Wales i tabellen. Man vann mot svårspelade Makedonien på bortagräs senast och gången innan det så stod man upp bra mot Belgien hemma. Kroatien är redan klara för playoff och precis som för Sverige gäller det nu att få in lite poäng för en gynnsammare lottning. Men man får klara sig utan Ivan Racitic här och det är ett tungt avbräck för kroaterna. Skottland viker sällan ner sig på hemmagräs och därför tar jag med alla tecken här.

5. Bulgarien – Tjeckien   1 2

Bulgarien hade haft ett riktigt fint läge på playoff om man hade besegrat Armenien i förra omgång, men istället vek man ner sig och förlorade med 2-1. Nu måste man verkligen gå hårt för vinsten här och det kommer givetvis öppna upp matchen. Det finns ingen anledning att strecka krysset här så jag nöjer mig med ettan och tvåan.

6. Turkiet – Holland   1 2

Turkiet ligger tvåa i gruppen just nu, men det är tack vare en bättre målskillnad än Rumänien som har samma poäng. Eftersom Rumänien ställs mot Estland på hemmagräs vill det nog därför till att Turkiet vinner den här matchen, annars är man nog borta från playoff. Holland är redan klara för VM men det hindrade inte laget att göra slarvsylta av Ungern (6-1) i förra omgången. Man lär rotera en del här men man har nog med kvalité i laget för att vinna den här matchen. Turkiet kommer förmodligen inte klara sig med ett oavgjort resultat och därför skippar jag krysset på min kupong.


7. Norge – Island   1×2

Norge har spelat bort sina chanser till VM efter förlusterna mot Schweiz (0-2) och Slovenien (0-3) på slutet. Nu har man bara chansen att spela bort Island från playoff och jag tror att det är en morot som gör att man tar i lite extra. Island har alltså chans att nå playoff och laget har knallform just nu med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Men det kan mycket väl smyga in sig lite nerver här och jag är inte alls säker på att man fixar poäng mot Norge. Matchen känns väldigt oviss och det får bli en helgardering.

8. Schweiz – Slovenien   1×2

Schweizarna är redan klara för VM efter att ha besegrat Albanien med 2-1 i senaste omgången. Man har därför inget att spela för mot Slovenien och det är väl heller inte omöjligt att det kommer provas en del nya spelare. Slovenien jagar playoff och är just nu en pinne bakom Island i gruppen. Formen är riktigt bra och man kommer in här med tre raka segrar där man inte släppt in ett enda mål. Nu har dessa segrar inte tagits mot lag av Schweiz kaliber men vi ska inte glömma bort slovenerna här. Krysset och tvåan på cirka 22% vardera åker med på min kupong tillsammans med ettan. Helgardering!

9. Serbien – Makedonien   1x

Två lag som inte har något att spela för och därför tycker jag det är väldigt konstigt att Serbien är streckade på hela 74%. Visst är man det bättre landslaget och Makedonien har inte ett bra facit på resande fot. Men samtidigt har inte Makedonien fått storstryk i någon match på bortagräs och man kan mycket väl knipa en pinne här. Krysset på endast 19% måste med på min kupong och har man råd kanske man ska ha tvåan på 7% i åtanke.


10. Lettland – Slovakien   1×2

Två lag som inte har något att spela för och det känns som den här matchen kan sluta hur som helst. Slovakerna har lite vassare trupp känns det som men samtidigt är det Lettland som har hemmaplan och får lite extra motivation utav det. Här blir det utan tvekan en helgardering!

11. England – Polen   1

England toppar sin grupp just nu men har Ukraina jagandes bara en poäng bakom. Med tanke på att Ukraina möter San Marino i sista omgången kommer det därför krävas att England vinner den här matchen. Man har blivit kvitt en del skador på nyckelspelare och man ska bara vinna mot ett omotiverat Polen tycker jag. Spik på ettan!

12. Montenegro – Moldavien   1

Montenegro har fortfarande en teoretisk möjlighet att nå playoff men med tanke på att Ukraina möter San Marino så kan man glömma playoff och VM-spel. Men man måste självklart ge det chansen och borde vara motiverade till att vinna den här matchen. Moldavien ligger nästjumbo i gruppen och har absolut ingenting att spela för längre. Man har dessutom ett dåligt bortafacit där man endast lyckats ta poäng mot slagpåsen San Marino. Montenegro måste som sagt ta chansen trots att det är ett långskott och jag tror man vinner den här matchen.

13. Frankrike – Finland   1

Frankrike hade oturen att hamna i samma grupp som Spanien och därför kommer man troligtvis få sikta in sig på ett playoff. För att få en bättre lottning där gäller det att vinna den här matchen och med tanke på vilket lag man har så ska man bara slå Finland tycker jag. Man genrepade inför den här matchen genom att slå Australien med hela 6-0 och de tror jag ger lite extra självförtroende här. Detta vinner Frankrike!


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 18:59 denna gång.

Lycka till!

/e@sy