Närmare 2 miljoner i jackpot till dagens Europatips, vilket gör att man gärna slänger in en rad. I veckans Europatips blev det 11 rätt efter en del stolpe ut i slutsekunderna, den enda matchen som jag var helt snett ute på var Liverpools vinst över City. Vi testar idag igen och så här går mina tankar:

1. Swansea – Arsenal  1×2

Swansea är bättre än vad många tror och har en riktigt bra form. Senast i ligan plockade man tex ner Aston Villa med 2-0 på bortagräs. Normalt sett är man ännu bättre på hemmagräs och jag tror Arsenal kan få det riktigt svårt här. Bara 15% på ettan just nu.

2. Chievo – Palermo  1×2

Här blir det ännu en helgardering då matchen känns totalt vidöppen. Hade det varit ett litet bättre lag som mött Palermo hade jag spikat ettan, för Palermo kan verkligen inte vinna på bortagräs. Men idag har man faktiskt en chans att ta sin första bortaseger mot ett mediokert Chievo. 18% på tvåan är riktigt bra!

3. Genoa – Udinese  1×2

Udinese är ett av de lag som drabbas hårdast nu när Afrikanska mästerskapen drar igång. Man får idag klara sig utan mittfältaren Asamoah och backen Benatia. Trots detta så har man en bra trupp och Genoa är inget monsterlag direkt. Hur som haver så är det en riktigt svår match att tippa, så jag väljer att helgardera.

4. Milan – Inter  1

Hett derby! Inter har fem raka vinster i ligan, men trots detta så är jag fortfarande inte imponerad av det spel som man visar upp, vinsterna har dessutom kommit mot billigare motstånd. Man har inte mött nått motstånd av Milans kaliber och jag tror man får det riktigt svårt idag. Spikar ettan till 48% alla dagar i veckan.

5. Parma – Siena  1x

Parma har det riktigt tufft just nu och har släppt in hela 11 mål på de tre senaste matcherna. Men idag har man en passande uppgift att ta poäng, och jag tror man tar sig i kragen och fixar det. Siena slog överraskande Lazio med hela 4-0 senast, men då ska tilläggas att man spelade med en man mer i 45 min. Jag tror Siena får det svårt här och nöjer mig med 1x.

6. Bilbao – Levante  1

Bilbao såg bra ut i cupen i veckan, trots att man mötte usla Albacete. Lagets stjärna Llorente har nyligen kommit tillbaka från skada och finns garanterat med från start idag. Hemma på San Mámes är man svårslagna och jag tror man fixar tre enkla poäng här.

7. Osasuna – Santander  1

Osasuna vilade många tongivande spelare i mötet med Barcelona i veckan, och tanken med det var givetvis dagens match. Osasuna är det lag tillsammans med Barcelona som ännu inte förlorat på hemmagräs, och jag tror knappast man gör det mot usla Santander. 71% är högt men jag kan inte se annat än en hemmavinst här.

8. Gijon – Malaga  x2

Malaga stod upp bra i cupen mot Real Madrid trots att man åkte ur. Men nu kan man istället fokusera 100% på ligan där man för tillfället ligger på en sjundeplats. Gijon har varit usla på slutet och saknar idag halv backlinjen när både Lora och Botia är avstängda. Man saknar även Carmelo som åkte på ett rött kort senast. Det är viktiga spelare som saknas så jag tycker x2 räcker här.

9. Barcelona – Betis  1

Jag spikar ettan till 94% och bryr mig inte ens om att motivera det.

10. Cesena – Novara  1×2

Två lag som huserar i botten av tabellen och det är givetvis viktiga poäng på spel. För närvarande har bägge lagen 12 inspelade poäng och -15 i målskillnad, det luktar alltså kryss långa vägar. Jag tycker 53% på Cesena är ett skämt och tar med alla streck här.

11. Fiorentina – Lecce  1x

79% på Fiorentina i nuläget och det kan mycket väl bli så att man vinner med några bollar här. Lecce ligger jumbo men faktum är att man tagit 8 av sina 9 poäng på bortagräs. Det är inte så att jag tror, men jag hoppas att man kan gneta till sig ett kryss här. Ynka 16% på krysset testar jag i hopp om att fälla en stor favorit. 1x räcker gott och väl!

12. Juventus – Cagliari  1

Juventus har 18 raka matcher utan förlust i ligan och givetvis bryts inte det här. Cagliari är ett helt ok mittenlag men kommer inte ha något att säga till om här. 86% är högt men jag tror bara man vinner här och slöser inte mer än ett streck!

13. Marseille – Lille  x2

Marseille är ett bra hemmalag och har endast förlorat en match på hemmagräs i år. Men Lille är ett ännu bättre bortalag och har ännu inte förlorat på bortagräs i år. Hemmalaget saknar dessutom en hel drös spelare pga afrikanska mästerskapen. Jag tycker strecken är felsatta här så jag väljer att strecka krysset (34%) och tvåan (21%).

———————————————————————————–

Det är ett reducerat system jag spelat som innehåller 4 hel, 4 halv och 5 spikar. Det kostar 144kr och vinstgarantin vid 13 rätt på ramen är 12 rätt.

Lycka till!

/e@sy