Det blev några fina skrällar i Söndags när både Milan och Bilbao ”bara” kryssade som stora favoriter, tyvärr satt inte spikarna där dom skulle denna gång. Nya tag idag då ett nytt Europatips tar fart, denna gång med enbart matcher från Europa League. Det finns en del stora favoriter som jag tror kommer hålla, så det finns risk för en låg utdelning. Men som alltid så finns det några skrällchanser att strecka. Jag spelar ett reducerat system för 324kr som innehåller 8 hela, 2 halvor och 3 spikar. Så här går tankarna:

1. Lazio – Sporting Lissabon   1×2

Lazio gör bäst i att vinna för att ha en chans på att gå vidare, samtidigt får inte Vaslui vinna med för stora siffror över Zurich.  Sporting Lissabon kommer givetvis rotera en del i truppen då man är klara gruppettor, men man är fortfarande riktigt vassa. 8% på tvåan streckar jag gärna.

2. Zurich – Vaslui   1×2

Hemmalaget är helt avhängda och har ingenting att spela för här. Vaslui måste gå för vinst men kan samtidigt klara sig på ett kryss om Lazio kryssar eller får stryk. Att åka till Zurich och hämta hem tre poäng är inte det lättaste, så här tycker jag man gör vettigast att helgardera. Vaslui har även en del avstängningar som stör.

3. Besiktas – Stoke   1x

Stoke har kalasform och har bland annat slagit Everton och Tottenham på slutet. Man är redan vidare och kommer att vila en hel del spelare här. Besiktas borde vara mest motiverade här och behöver minst ett kryss för att ta sig vidare. Tycker att 1x borde räcka långt här.

4. PSG – Bilbao   1

Paris streckade på 69% av kupongerna för tillfället, och allt är i sin ordning. Man måste verkligen vinna här för att ge sig chansen att gå vidare. Bilbao vilar hela lagets ryggrad inför detta möte, då man redan är klara gruppettor. Kvar hemma i Spanien stannar Amorebieta, Martinez, Ander Herrera, De Marcos och Llorente. Man var även ute och spelade spanska cupen i veckan om borde vara lite orkeslösa. Mycket bra spik!

5. Bratislava – Salzburg   1×2

Bratislava är tokjumbo och har ingenting mer än äran att spela för. Salzburg måste vinna för att fortsätta ha PSG bakom sig i tabellen. Men att åka till Bratislava och bara hämta hem tre poäng tror jag inte på, samtidigt har Slazburg en del jobba avstängningar. Hemmalaget kan spela utan press på sig och kan mycket väl vinna här. Helgarderar!

6. Haifa – Schalke   1×2

Schalke är redan klara gruppetta och kommer lufta en hel del spelare idag, för till helgen möter man Werder Bremen i ligan. Haifa vill nog vinna för att säkra avancemang här och man är starka hemma med två vinster på lika många försök i EL. Trots detta finns det kapacitet i Schalke och Haifa är inte övermänskliga, så jag tar med alla tecken här.

7. Bukarest – Larnaca   1×2

Två lag som bägge står på 5 insamlade poäng, man behöver alltså hjälp från Schalke för att gå vidare. Två rätt så jämna lag och jag tror detta kan sluta lite hur som helst, 71% på ettan är på tok för högt! Risken är att det kan bli lite avslaget här om Haifa skulle rinna ifrån Schalke, helgarderar!

8. Krakow – Twente   1×2

Twente har kalasform både i ligan och i EL. Men nu är man klara gruppettor och kommer rotera en del spelare här. Krakow måste vinna för att kunna ta sig förbi Fulham. Svår match att tippa utgången av, så jag helgarderar ännu en gång.

9. PAOK – Rubin Kazan   1×2

PAOK redan klara för avancemang och vilar en del spelare ikväll. Rubin Kazan måste minst fixa kryss för att hålla Tottenham bakom sig. Svår match så här slänger jag ut ännu en helgardering.

10. Austria Wien – Malmö   1

Sveriges hopp i EL har floppat rejält och har i mitt tycke ingenting där att göra. Allsvenskan avslutades för bra länge sen och då är det även svårt att hålla igång matchtempot. Wien är piskade att vinna här och det gör man bara. Bra spik till 79%!

11. Birmingham – Maribor   1x

Birmingham måste vinna här och samtidigt få en enorm hjälp av Braga. Jag tror inte Birmingham får den här hjälpen, och då kan kämpandan sjunka en del. Visst ska man vara stora favoriter här mot mediokra Maribor, men 14% på krysset testar jag gärna. 1x räcker garanterat här!

12. Club Brugge – Braga   1×2

Bägge lagen är vidare vid ett kryss, och kanske nöjer man sig så. Tror inte vi får se något av lagen storma på allt för mycket framåt iaf. Jämnt på strecken och här väljer jag ännu en helgardering.

13. Udinese – Celtic   1

Udinese vidare vid vinst eller kryss här, samtidigt som Celtic måste forcera framåt. Celtic är inte det lag man varit en gång i tiden och man får det svårt att ta sig vidare här. Udinese har två vinster på hemmagräs i EL, och här kommer den tredje är jag ganska säker på. Spikar ettan till 67%, den känns riktigt säker!

Får man 13 rätt på ramen är det en vinstgaranti på 11 rätt med detta system.

/e@sy