Med tanke på det lilla ligauppehållet innehåller veckans kupong nästan bara träningslandskamper. Väldigt svårt med tanke på att det just är träningsmatcher och jag tror det kan bli en bra utdelning. Så här ser mina tankar ut:

1. Sverige – England   1

Premiär för fotboll på Friends Arena och det är England som står för motståndet för vårat svenska landslag. England lämnar en del tunga spelare hemma där bland annat Rooney inte kommer till start. Engelska fotbollslandslaget är ofta överskattade och jag tror helt klart att vi kan matcha det lag England skickat. Det borde vara en skön känsla i laget efter vändningen mot Tyskland och jag tror vi vinner den här matchen. Testar att spika ettan till 38%.

2. Holland – Tyskland   1

Tungviktsmöte när Holland och Tyskland drabbar samman i en träningsmatch. Holland har sett grymt starka ut i VM-kvalet och har enbart vinster på kontot där. Man har en del avbräck i den här matchen där bland annat Van Persie och Sneijder missar matchen, men man ställer fortfarande upp med ett väldigt starkt lag. Tyskland har många tunga avbräck i den här matchen där bland annat Kroos, Schweinsteiger, Khedira och Özil inte blir med. Holland har det bättre laget och jag tror man vinner tack vare hemmaplan. Ettan singlas!

3. Irland – Grekland   x

Grekland åker med en hyfsad trupp till Irland och borde väl vara det starkare laget här. Men nu är det träningsmatch och Irländarna säljer sig oftast dyrt på hemmagräset oavsett vad det är för typ av match. Tycker den här matchen luktar kryss långa vägar och drar en rövare och singlar just krysset till fina 28%. 0-0?


4. Italien – Frankrike   x2

Mycket fin match där Italien är ganska stora favoriter om vi tittar till strecken. Men i Frankrike kryllar det av klasspelare där Menez, Giroud och Ribery förväntas starta framåt i den här matchen. Jag såg vad Frankrike kunde göra på Spanien och jag blir inte alls förvånad om man plockar ner Italien här till låga 19%. Testar att nöja mig med x2 här vilket rensar bra.

5. Rumänien – Belgien   1×2

Ännu en fin match där två formstarka lag drabbar samman. Rumänien har gått bra i VM-kvalet och har endast åkt på torsk mot suveräna Holland, man har även en stark trupp på plats till den här matchen. Belgien har som jag tidigare skrivit ett spännande lag på gång och det ska bli intressant att fortsätta följa det här laget. Belgien lite väl stora favoriter i den här matchen med 46% på sig just nu. Tycker den kan gå hur som helst och väljer en helgardering här.

6. Turkiet – Danmark   1

Turkarna gjorde en fin match mot Holland och vann sedan komfortabelt mot Estland i VM-kvalet. Men efter detta har man haft det tungt med två förluster mot Rumänien och Ungern. Jag tror man vill komma in på segerspåret här och Danmark kan vara en passande uppgift för detta. Danmarks landslag har inte vunnit på ett bra tag och jag tycker dessutom Turkiet har ett bättre lag på papperet. Singlar ettan till 53%.


7. Ungern – Norge   1×2

Ungern har inlett VM-kvalet riktigt starkt med tre segrar på sina fyra matcher där man senast plockade ner Turkiet på hemmagräs med 3-1. Tycker dock att 58% är lite väl hårt streckat då även Norge visat fin form i VM-kvalet på slutet, 19% på tvåan tycker jag ska med på samtliga kuponger. Kör en till helgardering här.

8. Österrike – Elfenbenskusten   1×2

Väldigt öppen match där jag tycker det kan gå lite hur som helst. Österrike har blandat och gett i VM-kvalet så här långt och Elfenbenskusten har jag inte större koll på ska jag erkänna. Gör det enkelt för mig och bränner ännu en helgardering här.

9. Albanien – Kamerun   1×2

Kamerun är helt klart det bättre laget men jag köper inte att man är streckade på 66% i en träningsmatch borta mot Albanien. Albanerna är starka på hemmagräset och kan mycket väl överraska här. Ettan är streckat på 16% just nu och krysset på 18%, båda dessa måste med på kupongen enligt mig. Väljer att köra min sista helgardering här.


10. Chile – Serbien   1

Den här matchen spelas på neutral plan och därför tycker jag att Chile är lite hårt streckade till 68% just nu. Men man är det klart bättre laget av dessa två och det man visade upp mot Argentina senast i kvalet var imponerande att beskåda trots att man förlorade matchen. Serbien fick överraskande nog stryk mot Makedonien senast i kvalet och då ska man heller inte ha något att hämta mot Chile. Jag tror Chile vinner matchen och väljer därför att spika ettan trots den höga procenten.

11. Polen – Uruguay   1x

Polen har öppnat VM-kvalet riktigt bra med två kryss och en vinst på kontot, man kryssade bland annat mot England i senaste kvalmatchen. Uruguay har inte direkt rosat marknaden i VM-kvalet och har sett otroligt bleka ut i de matcher jag kikat på. Man fick bland annat storstryk mot Bolivia med hela 4-1 i senaste matchen. Jag tror hemmaplan avgör här och nöjer mig med 1x.

12. Luxemburg – Skottland   x2

Skottland till 79% i en träningsmatch på bortagräs? Nej tack! Nu står förvisso Luxemburg för motståndet men Skottland är inte direkt något världslag. Luxemburg har ändå stått upp bra mot Portugal (1-2) hemma och kryssat mot Nordirland (1-1) på bortagräs i VM-kvalet. Givetvis är tvåan utgångstecknet här men krysset ska garanterat med på kupongen. x2 ska räcka långt här!

13. Nordirland – Azerbajdzjan   1x

Kupongens sista match är också den enda som egentligen betyder något då det är en VM-kvalmatch. Nordirland klarade mirakulöst nog 1-1 på bortagräs mot Portugal senast trots att man var totalt utspelade, gången innan fick man mindre smickrande 1-1 hemma mot Luxemburg. Jag köper att man är favoriter på hemmaplan mot ett ganska svagt Azerbadzjan, men att man har 77% är lite väl mustigt för min smak. Förutom ettan tar jag även med krysset som är streckat på låga 16% just nu. Tror dock inte Azerbadzjan står för någon jätteknall här.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 19:59 ikväll.

Lycka till!

/e@sy