Skickar iväg mina funderingar kring Europatipset också där samtliga matcher spelas under söndagen. Vi har en blandning av matcher hämtade från Italien, Spanien, Frankrike och Sverige, där ligorna har sin avslutande omgång i de två förstnämnda länderna. Även här tror jag att vi kan få med oss någon skräll.

1. Lazio – Inter x2

En match som kan visa sig bli ganska betydelselös och därmed kan det se lite omotiverat ut på några håll. Hemmalaget kan nå kvalplatsen till CL men då får inte Udinese ta poäng i sin match som spelas samtidigt. Bortsett från segern senast mot Atalanta så var man i en svacka innan med några nyckelspelare borta även om man nu återfår Miroslav Klose på topp. Inter har sett helt okej ut under den nye tränaren och derbysegern mot Milan smakade godis förra helgen. Man kommer med positiv energi här medan de ljusblåa från Rom har visat upp det motsatta över en längre period. Inter får mitt förtroende, men garderas såklart upp.

2. Chievo – Lecce 1×2

Lecce har visat upp ett fint spel under stora delar av det här kalenderåret men man har inte gjort tillräckligt för att ta sig upp över det där förbaskade strecket. Man har ett lurigt lag men bommat ett par måstematcher mot slutet. Man är högmotiverat här men måste förlita sig på att Genoa förlorar i sin match. Kanske något motståndarna kan utnyttja när man får rapporter om att det inte kommer gå deras väg? Chievo brukar allt som oftast stå för en och annan knall här hemma mot topplagen men svårt att veta var man har laget ikväll. Att helgardera känns sunt.

3. Napoli – Siena 1x

Det charmiga hemmalaget har tyvärr blandat och gett alldeles för mycket i ligaspelet och den senaste förlusten kostade nog laget en plats i CL nästa säsong. Spel i samma turnering har antagligen bidragit till det under pågående säsong när man inte har klarat av att dubbla på ett framgångsrikt sätt. Siena har å andra sidan all anledning att vara nöjda med det man har stått för den här säsongen och man klarar kontraktet med duglig marginal. Man har ett par riktigt luriga lirare som kan straffa många lag, även om man har tappat mot slutet. Napoli har haft en lång säsong bakom sig och en cupfinal inom kort, hur mycket fokus orkar man lägga här? Ettan känns ändå som ett måste, men krysset är streckat till låga 9% och den tar vi med!

-

4. Espanyol – Sevilla 1x

En svårläst match på kupongen. Hemmalaget har tappat stinget helt och hållet nu mot slutet, men kapaciteten finns där. Sevilla blandar och ger alldeles för mycket och den hyfsat tröga inledningen av seriespelet har inte gett alltför mycket att spela om nu på slutet. Matchen känns väldigt öppen och det är kanske den jag känner mig allra mest obekväm med vad gäller att inte täcka av samtliga tecken. Hoppas att katalanerna ska visa upp det man verkligen kan i säsongens sista hemmamatch och jag vill bara inte tro att man avslutar säsongen med ytterligare en förlust. Krysset känns närmast till hands. Jag stannar vid 1x.

5. Getafe – Zaragoza 1x

Zaragoza reser till Madrid i jakten på att säkra kontraktet. Via en seger klarar man det oavsett hur det går i dom andra matcherna. Ganska häftigt då man såg duktigt avsågade ut för några månader sedan, men framförallt så har man tagit många viktiga segrar på hemmaplan, lite mer blandat borta även om formen är mer än okej vid det här skedet. Samtidigt så är jag lite fundersam kring varför laget är så nedspelat då man inte slår Getafe på beställning. Så pass bra är inte bortalaget. 23% respektive 24% på hemmaseger samt krysset känns väldigt intressant i nuläget. Jag väljer bort tvåan. Spelar även Getafe +0,5 (1x) till 2,20 @ Bet365.

6. Levante – Athletic Bilbao 1

Hemmalaget från Valencia, med en av de äldsta trupperna i ligan, är på väg ut i Europa till nästa säsong. Något sensationellt. Man möter ett lag som har varit ute och vevat i just Europa och man har även en cupfinal att blicka fram mot. Baskerna har misslyckats med att göra mål i 4 raka matcher nu och kanske är soppan i tanken slut? T.ex. så har Susaeta spelat över 60 tävlingsmatcher den här säsongen, det är mest av alla i Spanien. Hemmalaget spelar för placering men får tyvärr klara sig utan Koné på topp. Med en hel del flyt i de andra matcherna kan man dessutom nå CL-kval. Jag väljer att spika ettan till 62%.

-

7. Malaga – Sporting Gijon 1

En ruggigt viktig match för de båda lagen på olika sidor av tabellen, men där det ena laget är mer lämpat till att lyckas. Malaga gör sin bästa säsong någonsin och når CL-kval via seger. Framförallt så har laget imponerat stort på hemmaplan och den arabiske investeraren har all anledning att vara nöjd med bygget. Gijon måste vinna samtidigt som Rayo Vallecano förlorar sin hemmamatch, så det ser verkligen inte bra ut då den här matchen är tuff nog. Jag spikat hemmalaget.

8. Vallecano – Granada 1

Hemmalaget bjöd länge på ett charmigt spel innan man hamnade i en duktig svacka och förlusterna har radats upp. Nu måste man kriga in i det sista för att säkra fortsatt spel i Liga BBVA. För bortalagets del så har man plockat några nödvändiga segrar, framförallt hemma, och man var nära att ta poäng mot ett (omotiverat) Madrid innan det brast för några spelare mot slutet av samma match vilket har bidragit till att man har några avstängningar här. En tung smäll för bortalaget. Må hända att det är mycket magkänsla, men något säger mig att Vallecano fixar det här. Man har ett fullt dugligt spel i sig och det gäller att man plockar fram det igen. Gamblar och spikar ettan till 53%.

9. Villarreal – Atlético Madrid 1

De gula ubåtarna kan ramla ur första divisionen, och då har man ändå hunnit med CL-spel under pågående säsong. Tyvärr så har man fällts av skador på nyckelspelare under årets gång, däribland så har den fenomenale Giuseppe Rossi missat hela säsongen. Man äger mycket boll under matcherna men förvaltar inte chanserna på bästa sätt. Man kan bättre och är bättre än tabellplaceringen, tycker jag ändå, och hemma på Madrigal är man svårslaget. Atlético har matchats hårt och vann Europa League så sent som i onsdags. Man har all anledning att vara nöjd med säsongen sedan Diego Simeone tog över. Väldigt mycket ska till för att man ska kunna ta sig förbi Malaga i tabellen medan Villarreal är högmotiverat. Ännu en spiketta, till 40% i nuläget. Spelar även Villarreal som vinnare till 2,38 @ Ladbrokes.

-

10. Montpellier – Lille 1×2

Från Italien och Spanien till en fransk guldstrid. Hemmalaget toppar i nuläget före PSG och skulle man stå som slutsegrare så får det ändå ses som en sensation. Det har dock blivit några poängtapp och knappa segrar mot slutet. Lille är 3a i ligan och via en seger här så har man faktiskt en liten titelchans dom också. Oavsett så har man ett antal matchvinnare i laget och jag tycker nog att man har dugliga chanser till poäng. Hemmalaget står som alldeles för stora favoriter hos folket. Lille är långt ifrån ofarligt! Helgarderas.

11. Paris SG – Rennes 1

En fet måstematch för hemmalagets del då man är medvetet om att konkurrenterna kan tappa poäng i sin match. Man har satsat mycket pengar på det här lagbygget och hemma i Paris gör man en hel del mål framåt. Rennes kan nog hota under perioder, men det här blir nog en tuff resa för dom. Hoppas att den stora motivationen ska vara tungan på vågen, litar på hemmalaget i form av en spik.

12. Helsingborg – Häcken 1×2

Vi kommer nog få se ett extremt revanschsuget Helsingborg efter förlusten i Skåne-derbyt senast där de röda blev avklädda. De regerande mästarna har inte alls kommit upp i den nivån som man har kvar där någonstans. Häcken har jag hyllat tidigare under säsongen och man ser ut att trivas i rollen som den ”lilla klubben” bakom de större förhands favoriterna. Man har ett väldigt spelskickligt lag och man kan helt klart vara med bland topp-4 när vi summerar säsongen. Även här en alldeles för stor favorit hos folket? Ännu en helgardering.

13. Norrköping – Örebro 1×2

”Peking” hade en fullt godkänd start på säsongen tills man stötte på Syrianerna från Södertälje senast. Stor torsk med 1-4 hemma i Norrköping. Ett sånt resultat kan man ta i jämförelse med ÖSK vars start har varit raka motsatsen, dvs allt annat än godkänt. Den sämsta inledningen av laget på ett flertal år och tränaren Sixten Boström är pressad. Vissa detaljer sköter man faktiskt på ett okej sätt men man får inte till det riktigt. Senast var man väldigt uddlöst framåt. Personligen så tror jag dock att det vänder förr eller senare. Tror att det passar laget att spela på bortaplan här och eventuellt förlita sig på kontringar till en början. Jag ger laget helt okej chanser till poäng här, ändå, och det känns sunt att täcka av det.

-

Jag spelar med samma system som på Stryktipset, dvs R-4-4-144. Den innehåller alltså 4 helgarderingar, 4 halvgarderingar och 5 spikar. En vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen.

Europatipset spelar ni via Svenska Spel. Spelstopp 14.59 söndagen den 13:e Maj.

/Puyol