I veckans kupong har vi matcher från Champions League och från blandade divisioner i England. Vi har två stora favoriter i Champions League i Bayern Munchen och Real Madrid, två lag som garanterat kommer att vinna sina matcher. Så här går tankarna:

1. Bayern München – Basel   1

Basel har lite överraskande 1-0 att gå på från första mötet, men man kommer inte ha en sus här tror jag. Bayern krossade Hoffenheim i senaste liga matchen (7-1) och man kommer ösa på för fulla muggar här. 85%-90% är aldrig särskilt kul att spika, men jag vill inte slösa onödiga streck här, bombetta!

2. Inter – Marseille   1

Samma läge här som i förra matchen då Marseille har 1-0 att gå på från första mötet. Men precis som för Basel så tror jag inte att detta räcker för Marseille. Inter har en riktigt bra trupp inför morgondagens match och på hemmagräs ska man kunna vinna det här med ett par bollar och avancera. Spikar ettan till 59% i skrivande stund.

3. Liverpool – Everton   1×2

Derby i England och Liverpool har målats upp till lite väl stora favoriter här, man ska komma ihåg att man har två raka förluster i ryggen till detta möte. Everton har nio raka matcher utan förlust och man har tagit poäng mot riktigt bra lag på slutet. Tar med alla strecken här då jag tycker att 16% på Everton är riktigt lockande.


4. Cardiff – Hull   1×2

Två lag som gärna vill vinna för att fortsätta mot en play-off till PL. Cardiff hittar vi på en 6:e plats i tabellen och endast ett fåtal poäng ifrån en play-off plats just nu. Hull är 9:a i serien och tre poäng bakom Cardiff, vilket innebär att vid en vinst är även Hull med och slåss om en play-off plats. Två jämna lag och jag tror detta kan sluta hur som helst. 17% på Hull måste med och jag väljer ännu en helgardering.

5. Derby – Nottingham   x2

Derby ligger lite i ingemansland och är väl inte i något större behov av poängen här. Nottingham däremot är indragen i bottenstriden och skulle nog gärna vilja öka avståndet ner till nedflyttningsplatserna. Nottingham kommer även från en vinst i ryggen då man besegrade Millwall med 3-1 senast. Jag testar x2 här då Nottingham borde ha högre motivation.

6. Doncaster – Reading   2

36 poäng skiljer dessa lag åt och det säger en hel del. Reading har 8 (!) raka segrar nu och man har klarat av tuffare motstånd än Doncaster på bortagräs på slutet. Reading har dessutom tre raka segrar borta mot Doncaster och här kommer fjärde raka tror jag. Spikar tvåan till 65%!


7. Leicester – Birmingham   x2

Ruskigt svår match att tippa utgången av. Birmingham måste ha en vinst här för att vara med och slåss om play-off plats, samtidigt som Leicester ligger på säker mark i mitten av tabellen. Känner ändå att motivationen segrar här och att Birmingham tar minst en pinne, man har dessutom åtta raka bortamatcher med poäng. Tycker x2 borde räcka här.

8. Colchester – Sheffield Utd   x2

Colchester har gått bra på slutet och placerar sig på säker mark i mitten av League One, alltså inte särskilt mycket att spela för. Sheffield är ligatvåa bakom Charlton och borde en normal dag plocka ner Colchester här, men jag tar med krysset då jag tycker tvåan är lite väl hårt streckad. x2 borde räcka långt.

9. Stevenage – Oldham   1x

Stevenage var nyligen ut mot Tottenham i FA-cupen där man till slut fick se sig besegrade med 3-1. Slitna (?) efter den matchen lyckades man bara kryssa mot nästjumbon Chesterfield på hemmaplan. Oldham är inget höjdargäng som dessutom har en ganska dunkel form, men jag chansar och tar med krysset här. 1x räcker gott och väl!


10. Tranmere – Preston   1

Tranmere är ett bra hemmalag och har faktiskt bara förlorat tre matcher här på hela säsongen. Anledningen till att man inte ligger högre upp i tabellen är att man kryssar för många matcher på hemmagräs, samt så är poängskörden dålig på resande fot. Men nu vann man senast mot Leyton hemma och jag tror det finns goda chanser till att man kniper en andra raka trepoängare här, Preston har usel form!

11. Yeovil – Scunthorpe   1×2

Två mittenlag som det endast skiljer tre poäng emellan i tabellen. Yeovil har tre raka segrar med sig in till detta möte och verkar prickat in storformen. Men Scunthorpe har även dom tagit en hel del poäng på slutet och är inte alls borta här. Låga 27% på tvåan och 28% på krysset måste med, helgardera!

12. Chelsea – Napoli   1×2

Chelsea måste framåt här då man har 3-1 att plocka in från förra mötet, något som kan öppna för fina kontringar åt Napoli. Chelsea har förvisso spelat upp sig efter man bytte tränare, men man har knappast mött lag av Napolis kaliber. Med den trupp som Napoli besitter kan man straffa hemmalaget ordentligt här. 17% på Napoli är väldigt intressant tycker jag, så här väljer jag att helgardera.

13. Real Madrid – CSKA Moskva   1

CSKA lyckades grisa till sig 1-1 i första mötet efter ett sent kvitteringsmål där. Men på Santiago Bernabeu kommer man dessvärre inte ha en suck alls. Real har finfin form fortfarande och kommer absolut inte missa chansen till avancemang här. 90% på ettan är inte kul alls, men denna är bombsäker!


  • System: R 4-4-144
  • Kostnad: 144:-
  • Vinstgaranti: 12 rätt vid fullt på ramen
  • Spelstopp: 20:44

Som vanligt så spelar ni Europatipset hos Svenska Spel.

Lycka till!

/e@sy