På denna helgens kupong hittar vi matcher från sex länder runt om i Europa, men som vanligt är det Italien och Spanien som vi hämtar de flesta matcherna ifrån. Två matcher kommer med säkerhet att bli lottade från kupongen och där blir det två spikar direkt. Spelstopp 14.59 och ni läser mina funderingar här.

1. Aston Villa – Manchester City   x2

Lite småklurig match som jag först tänkte helgardera, men Aston Villa är inte speciellt bra i år så jag nöjer mig med x2 här. Balotelli är förvisso inte med i City denna match, men man har som bekant en hel del namnkunniga ersättare. Har svårt att se Aston Villa ta poäng här, men City har ingen prickfri rad på bortagräs direkt. Krysset är i nuläget streckat på låga 24%. x2 borde räcka långt!

2. Atalanta – Lecce   1x

Viktiga poäng på spel i nedre regionen av tabellen, det skiljer just nu bara sex poäng mellan dessa lag. Atalanta är normalt sett väldigt starka hemma och har bara inkasserat två förluster på tio matcher här. Men man saknar ett par spelare och 62% är lite väl streckat. Lecce har trots allt hyfsad form och har tagit poäng i tre av sina fyra senaste matcher. Tar med krysset här till 26% just nu.

3. Bologna – Juventus   2

En match som kommer bli lottad, och så här ligger bollarna. 1 (2 bollar) x (2 bollar) 2 (12 bollar). Alltså 75% chans att det dras en 2:a ur tunan, det gör att jag gärna spikar tvåan till just nu 68%.

4. Catania – Genoa   1

Genoa med Andreas Granqvist i försvaret släpper in på tok för mycket mål för att det ska hålla i längden, man är dessutom usla på resande fot med endast två vinster på tio försök. När även vänsterback Constant och mittfältaren Kucka är avstängda här så tror jag man får det svårt. Catania tar merparten av sina poäng på hemmagräset och har faktiskt bara åkt på torsk två gånger här denna säsong. Strecken är riktigt fina på Catania här och jag testar att spika till 43% just nu.

5. Parma – Fiorentina   1

Kupongens andra match som kommer lottas, fördelningen av bollarna ser ut som detta: 1 (10 bollar) x (4 bollar) 2 (2 bollar). Just nu har vi låga 46% på Parma, vilket jag väljer att spika direkt med den bollfördelningen!

6. Malaga – Mallorca   1

Jag såg Malagas senaste match mot Granada, där man faktiskt förtjänade att få minst en poäng, man ska även tänka på att dom hade två tunga avstängningar i den matchen. Mot Mallorca är backgiganten Demichellis borta pga ett rött kort senast. Men Mallorca har ett oerhört tungt avbräck i mittback Ramis som är avstängd, en av Mallorcas absolut bästa! Även mittfältaren Marti och anfallaren Casadesus är avstängda här. Malaga är starka hemma och jag tror man fixar detta till 65%. Bra spik!

7. Vallecano – Getafe   1×2

Oerhört svår match som helgarderas direkt! Getafe är inne i en bra form och har tre vinster plus två kryss på sina fem senaste bortamatcher. Vallecano är svårbedömda och blandar och ger friskt, man är inte heller särskilt starka på hemmagräs.

8. Villarreal – Granada   1×2

76% på Villarreal i skrivandes stund, vilket är 20% för mycket för min smak. Visst har Villarreal spottat upp sig, men man har fortfarande en tung skada på laget bästa anfallare, Rossi. Till denna match saknar man även halva ordinarie backlinjen då Oriol och Gonzalo är avstängda. Granada är inget höjdarlag men visade senast mot Malaga att man kan överraska. 8% på tvåan är på tok för lågt och streckas alla dagar i veckan.

9. Valencia – Gijon   1

Hur mycket jag än vrider och vänder på det kan jag inte se annat än en etta här. 85% just nu på Valencia är inte snyggt, men jag måste spika här. Valencia har förvisso varit ute i cupen och härjat i veckan, men det här laget har spelare att ta av. Gijon är helt under isen och har förlorat sina två senaste bortamatcher med stora siffror, dessutom mot mediokra lag som Villarreal och Sociedad. Man borde få det riktigt tufft här, spik!

10. Lille – Bordeaux   1x

Aldrig har man haft så många streck kvar när vi kommer till plockmatcherna från de mindre ligorna, vilket givetvis uppskattas. Lille är grymt starka hemma och har bara förlorat en match här under säsongen, och det lär väl knappast komma en förlust här mot mittenlaget Bordeaux. Men jag tar med krysset för att försöka rensa lite, streckat på 26% just nu.

11. Toulouse – St. Etienne   1×2

Extremt svårtippad match mellan två lag som det endast skiljer en ynka poäng mellan i ligan. Toulouse är erkänt starka på hemmagräs och har inte förlorat många matcher här, men kanske är det dags nu? Tvåan är streckad på endast 18% och jag väljer att helgardera här.

12. Köln – Hamburg   1×2

Samma läge här som förra matchen på kupongen, två riktigt jämna lag som det endast skiljer en poäng åt. Eftersom jag har en helgardering kvar så väljer jag att utnyttja den, för den här matchen kan gå precis åt vilket håll som helst.

13. Feyenoord – Vitesse   1x

Jag kan köpa att Feyenoord är favoriter här, då man visat upp en strålande form på slutet, inte minst vår egna stjärna John Guidetti. Men 82% är rent löjligt på ettan och Vitesse är absolut inget skitlag. Vitesse har förvisso inte visat upp någon höjdarform på slutet, men krysset ska med här alla dagar i veckan, låga 12% just nu!

—————————————————————————————

Systemet jag spelar kostar 144kr och innehåller 5 spikar, 4 hela och 4 halvor. Vid 13 rätt på ramen har man garanterat 12 rätt.

Europatipset spelas som vanligt hos Svenska Spel med spelstopp 14.59.

Lycka till!

/e@sy