Ligorna ute i Europa har uppehåll vilket innebär att vi endast har VM-kvalmatcher på dagens kupong. En del lanslag har i mina ögon seglat upp till lite väl stora favoriter på strecken, så jag tror det kan bli en bra utdelning här. Så här går tankarna:

1. Irland – Tyskland   x2

Tyskland är givetvis storfavoriter här och det ska väl ganska mycket till för att man inte ska ta tre poäng här. Men inledning på VM-kvalet har inte varit överdrivet imponerande där det blivit segrar mot Färöarna (3-0) och Österrike (2-1). Irland kan med lite flyt knipa en poäng här, men mer än så blir det garanterat inte. Tar med krysset som har låga 13% på sig och nöjer mig med x2.

2. Makedonien – Krotien   1×2

Två lag som redan mött varandra i VM-kvalet och nu ska man alltså mötas igen redan efter två omgångar spelade. Makedonien bet ifrån sig bra senast på bortagräs mot Kroatien där man föll med 1-0. Nu har man hemmaplan och det finns absolut chans till att man kan slå Kroatien på nosen här istället, för man skapade en hel del chanser i förra mötet. Ettan är streckad på låga 12% och åker med på min kupong!

3. Serbien – Belgien   1×2

Mycket svårt möte att tippa där jag har en förkärlek för Belgien som har ett mycket spännande lag på gång. Men Serbien är i regel väldigt starka hemma och tvålade dit Wales med hela 6-1 på hemmagräs nu senast. Väljer att helgardera här då jag tycker det kan sluta hur som helst.


4. Wales – Skottland   x

Brittiskt derby och det är väl inte direkt något skönlir man kan förvänta sig i den här matchen. Wales har åkt på två klara förluster mot Belgien (0-2) och Serbien (1-6) samtidigt som Skottland spelat oavgjort i båda sina matcher mot Serbien (0-0) och Makedonien (1-1). Jag tror på en stenhård kamp här och tycker att krysset känns gjutet i den här typen av matcher. Tar en rövare och singlar krysset till 32%.

5. Bulgarien – Danmark   1x

Bulgarien har bara lirat hemma än så länge i det här kvalet och där man har man ett kryss mot Italien (2-2) och en vinst mot Armenien (1-0) att stoltsera med. Danmark har bara hunnit med en match i kvalet än så länge där man kryssade hemma mot Tjeckien (0-0). Tycker danskarna har det klart bättre laget på papperet men Bulgarien borta blir en tuff nöt att knäcka som Italien fick erfara. Jag tror bulgarerna fortsätter vara obesegrade i det här kvalet och nöjer mig med 1x här.

6. Turkiet – Rumänien   1x

Turkarna har seglat upp till enorma favoriter på strecket där man just nu har hela 71% på sig, vilket är rent löjligt. Visst gjorde man en bra match i förlusten mot Holland (0-2) och nu senast avfärdade man Estland enkelt med 3-0. Men Rumänien har öppnat kvalet med två raka segrar och är inte alls helt borta här. Givetvis är turkarna utgångstecknet men krysset måste med här till låga 20%. Vinsterna Rumänien tagit har varit mot lättare motstånd och det är väl lite mycket att begära tre poäng här, dessutom är man väldigt nöjda med en pinne.


7. Albanien – Island   1

Lasse Lagerbäcks Island åker till Albanien för att försöka hämta hem tre pinnar. Men Island och bortagräs är ingen bra kombination då man på sina tio senaste matcher på resande fot har ett kryss och nio förluster. Albanien har inlett kvalet med att bland annat besegrat Cypern på hemmagräs med klara 3-1, samma Cypern som Island förlorade mot på bortagräs. Jag tycker albanerna är en väldigt intressant spik till 48% och väljer att singla den.

8. Schweiz – Norge   1

Norge har inte alls imponerat i kvalet hittills och fick överraskande stryk mot Island i öppningsmatchen med 2-0. Nu senast mot Slovenien fick man tre poäng i slutsekunden tack vare en straff som Riise pangande in. Schweiz har inlett med två stabila 2-0 segrar mot Slovenien och Albanien och jag tycker man har ett väldigt intressant lag på papperet med bland annat Inler och Shaqiri. Jag tror man blir för svåra för Norge och väljer därmed att singla ettan.

9. Slovenien – Cypern   1x

Slovenien ska självfallet vara favoriter här, men när man är streckade på 81% blir jag oerhört sugen på att slänga med krysset för att rensa. Slovenien har inlett med två raka förluster mot Schweiz och Norge samtidigt som Cypern knep en viktig seger mot Island senast. Ett pressat Slovenien som måste vinna alltså, vilket kan bli lite grus i maskineriet för hemmalaget. Att Cypern ska vinna tror jag inte på men krysset ska med till låga 14%!


10. Estland – Ungern   2

Estland har blivit nollade i sina två kvalmatcher hittills där man spelat mot Rumänien (0-2) och Turkiet (0-3). Nu ställs man mot ett Ungern som har en vinst och en förlust än så länge där man åkte på pumpen rejält mot Holland senast med 1-4. Men Estland är inte Holland och jag tycker Ungern ska ses med bra chans här, dessutom har man varit bra på resande fot på slutet. Testar att spika Ungern till 60% som dom är streckade på.

11. Grekland – Bosnien   1

Två lag som står på full pott efter två spelade omgångar i den här kvalgruppen. Bosnien har verkligen kört över motståndet hittills men då ska även tilläggas att man mött Lichtenstein och Lettland. Grekerna har vinster mot Lettland och Litauen och har väl i princip gjort det man begärt av laget. Jag tror hemmaplan kommer fälla avgörande och Grekland som lag är mer samspelta och har mer rutin än Bosnien. Väljer att singelstrecka hemmalaget till 52%.

12. Argentina – Uruguay   1×2

Ett riktigt härligt möte där det kommer vimla av storstjärnor på planen. Argentina ska givetvis vara favoriter men 83% som man har på sig just nu är jag inte sugen på att singla till. Uruguay har en hel del kompetenta lirare i laget och kan mycket väl rubba hemmalaget här med lite flyt. Tycker att både krysset på 13% och tvåan på 4% ska med på kupongen om man har råd. Detta kan vara omgångens rensare som ger en mycket fin utdelning.

13. Bolivia – Peru   1×2

Kupongen avslutas med en match mellan två lag som ligger väldigt illa till i sin kvalgrupp. Bolivia placerar sig som nästjumbo just nu med endast fyra inspelade poäng och lär nog börja röra på sig uppåt nu. På placeringen ovanför ligger Peru med tre poäng mer och lär precis som Bolivia lär man börja vinna om drömmen för VM-spel ska leva vidare. En svårtippad match där 17% på Peru måste ses som ett fynd tycker jag. Man har spelat bättre än Bolivia på slutet och kryssade faktiskt mot Argentina senast. Helgardera!


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144, ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt. Vill man istället spela det här systemet ”vanligt” matematiskt kostar det 1296kr.

Som vanligt lirar ni europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är 18:59 ikväll.

Lycka till!

/e@sy