Precis som förra gången det var europatips så hämtar vi samtliga matcher ifrån VM-kvalet som pågår för fullt just nu. Det finns en del favoriter som jag inte kan se förlora och det lutar väl åt ganska dålig utdelning. Så här går tankarna:

1. Sverige – Kazakstan   1

Sverige är storfavoriter med all rätt och jag har svårt att se våra svenska killar gå på en mina här. Kazakstan har redan hunnit med en kvalmatch som man förlorade mot Irland med 1-2 och här blir det ännu en förlust. Väldigt säker spik till 92%!

2. Österrike – Tyskland   x2

Tyskland har redan varit ut i en kvalmatch där man planenligt slog Färöarna, fast siffrorna blev blygsamma 3-0 på hemmagräset. Här är det tuffare lag emot även fast Tyskland ska vinna den här matchen en normal dag. Men man måste gardera upp någon favorit för att få lite utdelning och jag hoppas på att Tyskland har en dålig dag här. Krysset är streckad på 23% just nu och det åker med på min kupong. x2 räcker långt!

3. Belgien – Kroatien   1

Belgien gjorde sitt här om dagen mot Wales och har verkligen ett kanonlag som bara kommer bli bättre och bättre. Kroatien hade bekymmer att få hål på Makedonien och vann bara med 1-0 där efter ett mål med 20 min kvar. Makedonien hade enligt rapporter en del chanser och träffade bland annat ribban. Belgien är ljusår bättre än Makedonien och jag tycker det här är en riktigt bra spik till 41%!


4. Serbien – Wales   1

Tycker Serbien är hårt streckade här men man ska tänka på att Wales har en del jobbiga skador i truppen, dessutom är mittback Collins avstängd här efter ett rött kort mot Belgien. Med dessa avbräck så tror jag Wales inkasserar sin andra kvalförlust här. Spik!

5. Skottland – Makedonien   1×2

Som jag nämnde så var Makedoniens insats mot Kroatien riktigt bra, kommer man upp i samma standard här kan man mycket väl få med sig alla poäng. Skottland fick 0-0 i öppningsmatchen mot Serbien och har inte alls något superlag att tillgå. 15% på tvåan känns riktigt intressant och jag väljer att köra en helgardering här.

6. Ungern – Holland   x2

Holland såg riktigt darriga ut mot Turkiet och jag tycker turkarna var förtjänta av ett kryss i den matchen, för det osade verkligen katt ett par gånger om i försvaret hos Holland. Ungern är inte alls av samma kaliber som Turkiet men kan mycket väl störa holländarna här. Men mer än ett kryss tror jag inte man får med sig och jag nöjer mig med strecka x2.


7. Norge – Slovenien   1×2

Norge fick ingen smakstart på kvalet då man åkte på pumpen mot Island med 2-0. Samma start fick Slovenien när man fick torsk mot Schweiz på hemmagräs med 2-0. En väldigt oviss match där jag inte alls vågar ta ställning för något lag utan helgarderar!

8. Cypern – Island   1×2

En väldigt jämn match på strecken och jag tycker inte det lutar åt något speciellt håll här. Cypern inledde med torsk mot Albanien samtidigt som Island skrällde mot Norge. Cypern lite gynnade av hemmagräs men det kan verkligen gå hur som helst. Helgardera!

9. Turkiet – Estland   1

Turkiet gjorde som sagt en bra match mot Holland och skapade en del chanser där. Estland fick stryk hemma mot Rumänien med 0-2 och borde inte ha något alls att hämta här. 86% är inte roligt att spika till men jag kan inte se annat än en etta här. Spik!


10. Israel – Ryssland   x2

Ryssland har det klart bättre och mer namnkunniga laget och borde vara numret för stort för Israel. Men på bortagräs finns det inga lätta matcher och Israel kan kanske gneta till sig en poäng här. Israel fick en poäng i öppningsmatchen av kvalet mot Azerbajdzjan (1-1) och man får max samma utdelning här. x2 räcker!

11. Bosnien – Lettland   1x

Bosnien vann sin öppningsmatch med hela 8-1, vilket förvisso inte säger särskilt mycket då man mötte Liechtenstein. Lettland pressade Grekland in på snöret och hade kunnat få med sig en pinne i den matchen. Bosnien är inte övermänskliga och jag tycker man är överstreckade här till 76%. På min kupongen ska krysset till 18% med och jag nöjer mig där.

12. England – Ukraina   1×2

England vann lätt i öppningsmatchen borta mot Moldavien med 5-0, vilket inte säger särskilt mycket. Man saknar bland annat Rooney och Terry här och jag förstår inte att man är streckade till 75%. Här hoppas jag på en storskräll och 5% på Ukraina är ett måste på min kupong. Man är inte alls så mycket sämre än England, vilket även visade sig i EM.

13. Frankrike – Vitryssland   1

Vitryssland fick stryk mot Georgien i öppningsmatchen med 1-0 och det imponerar väl inte särskilt mycket. Frankrike tog en viktig seger i Finland med 1-0 och kommer förmodligen blåsa av vitryssarna väldigt enkelt här. 86% är en hård streckning men tyvärr är det bara slöseri att göra något annat än att spika ettan här.


Jag spelar efter systemet R 4-4-144 som innehåller 4 helgarderingar + 4 halvgarderingar och kostar 144kr. Får man 13 rätt på ramen har man en vinstgaranti på 12 rätt med systemet. Luktar verkligen dålig utdelning på dessa matcher så spela inga större system är mitt råd.

Som vanligt lirar ni hos Svenska Spel och spelstopp är satt till klockan 18:59.

Lycka till!

/e@sy