Intressant europatips denna söndag med fem matcher från Spanien, fyra från Italien, och en varsin match från England, Turkiet, Frankrike och Tyskland. Det har varit bra utdelning på Europatipset på slutet, tror det kan bli en hyfsat bra peng även idag.  Jag tycker mig hittat en riktigt stor favorit i fara som kan rensa bra. Så här går tankarna:

1. Stoke – Tottenham   x2

Stoke rensade fint förra veckan då man slog Everton på bortagräs med 1-0. Nu möter man ännu tuffare motstånd i form av ett formtoppat Tottenham. Jag tror Stoke får svårt här, men ett kryss kanske man kan spela till sig.

2. Bilbao – Santander   1x

Bilbao är enorma favoriter med hela 81% på sig just nu, vilket är helt fel. Visst ska man vara favoriter i detta möte hemma på San Mames, men absolut inte så stora favoriter. I hemmalaget saknas den enormt viktiga Llorente, vilket är ett gigantiskt avbräck, plus att Bilbao spelat spanska cupen i veckan. Racing är inte särskilt vassa, men tränarbytet gav effekt senast då man vann mot Villarreal. 1x borde räcka långt, låga 14% på krysset!

3. Espanyol – Atl. Madrid   1×2

Lite turbulent i Espanyol efter att Romaric blev avstängd från laget förra helgen, han finns dock med i truppen idag. Atl. Madrid får tillbaka Turan och målvakt Courtois efter avstängning, men man är otroligt svaga borta och ojämna i spelet. Helgarderar denna alla dagar i veckan!

4. Malaga – Osasuna   1x

Skadebekymret i Malaga har lättat lite då man har både Joaquin och Apono tillbaka idag. Man tappade klantigt 2-1 till 2-3 borta mot Sociedad senast i slutskedet av matchen. Normalt starka hemma men Osasuna kan mycket väl knipa ett kryss här.

5. Zaragoza – Mallorca   1

Zaragoza placerar sig som jumbo i la liga just nu, vilket är lite överraskande. Man har en helt ok trupp och har faktiskt spelat bra på slutet. Det som saknas är en målskytt av rang, då det grusat lite för Helder Postiga på topp. Här man man en passande uppgift att ta en efterlängtat trepoängare, för Mallorca är verkligen inte bra i år. Testar att spika ettan här!

6. Atalanta – Catania   1

Atalanta är starka hemma och fortfarande obesegrade där. Man har krysset mot lag som Udinese, Inter och Napoli på hemmagräs, vilket vittnar om styrkan man har i egna borgen. Nu möter man ett litet ”billigare” motstånd i form av Catania, så här ger jag hemmalaget en stor chans att vinna. Spikar till 67%

7. Bologna – Milan   x2

Inget verkar kunna stoppa Milan i ligan just nu, och man är obesegrade i ett koppel av matcher där. Men 75% är på tok för högt när man spelar på bortagräs, så jag testar att slänga med krysset här till fina 17%. x2 räcker garanterat här!

8. Novara – Napoli   2

Novara tar merparten av sina poäng på hemmagräs och möter här ett Napoli som matchats hårt på slutet. Men bortalaget är bättre överlag och måste vinna sånna här matcher om man ska haka på uppe i toppen. Jag testar att spika tvåan här till 65%.

9. Udinese – Chievo   1

Udinese är streckade på 86% av alla kuponger, vilket gör att jag försöker hitta något som kan fälla dom. Men med sex vinster på lika många matcher på hemmaplan, och en målskillnad på 12-1, så hittar iallafall inte jag något som kan stoppa dom att ta den sjunde hemmasegern idag. Dagens säkraste!

10. Villarreal – Sociedad   1×2

Villarreal har fått tillbaka Cani och Nilmar från skada, vilket är viktigt för lagets offensiv. Men formen är riktigt kass och ett Sociedad med två raka segrar är streckade på låga 13% just nu. Helgardera!

11. Trabzonspor – Galatasaray   1×2

Skiljer bara sju poäng lagen emellan och det är viktiga poäng på spel här. Kikar man procenten så är det nästan jämnt fördelat på 1×2. Här helgarderar jag!

12. Lorient – Lyon   1×2

Lyon har varit ute i CL och blåst rejält med krut inför denna ligamatch, och man är inte alls lika dominanta i Frankrike längre. Sex poäng skiljer dessa lag åt och Lorient är ruskigt starka hemma. Den här matchen kan gå precis hur som helst så jag använder ännu en helgardering.

13. Stuttgart – Bayern   2

Bayern vilade många spelar i den betydelselösa matchen mot City i veckan, så man lär vara spelsugna här. Med den truppen man har borde man kunna slå tillbaka ett mediokert Stuttgart. Jag spikar tvåan här till 67%.

Reducerat system med 4 hela, 4 halvor och 5 spikar. Vid 13 rätt på ramen är det en vinstgaranti på 12 rätt. 144kr kostar detta system.

/e@sy