På förhand ser det ut att bli dåliga pengar på dagens europatips, då det finns otroligt stora och starka favoriter. Men jag gör ett tappert försök att fälla några av favoriterna, då det trots allt är en hel del cupmatcher. Läs mina funderingar här!

1. Tottenham – Everton   1x

Tottenham är uppe på samma poäng som tvåan United vid vinst idag, och visst ska man vara favoriter mot ett ganska blekt Everton. Men jag hoppas att Everton kan sprattla till lite idag och kanske fixa ett kryss, för mer än så får man absolut inte med sig. Tar med krysset här för att jag tycker 71% på Tottenham är lite väl högt.

2. Birmingham – Ipswich   1x

Birmingham är ett riktigt bra hemmalag och har faktiskt inte förlorat på hemmagräs i år. Idag möter man ett Ipswich som har usel form och kommer från tre raka förluster. Men Ipswich har krigat till sig en del kryss på bortagräs och jag hoppas man kan göra något liknande idag. 1x räcker gott och väl här!

3. Man City – Liverpool   1

Semifinal i engelska ligacupen när City tar emot Liverpool. Man möttes i ligan för en vecka sedan då City vann med 3-0 på hemmagräs. City saknar en del viktiga spelare men har minst lika bra ersättare i sin trupp. Liverpool saknar Suarez, vilket är ett stort avbräck för bortalaget.  53% just nu på City och det spikar jag gärna till.

4. Lyon- Lille   1×2

Franska ligacupen och det är en riktigt svår nöt att knäcka, då man inte riktigt vet hur hårt lagen går in för ligacupen. Lyon är favoriter här men jag tror lite mer på bortalaget, Lille har faktiskt inte förlorat på dom tio senaste tävlingsmatcherna, vilket är riktigt starkt. Känner mig osäker här så jag tar en helgardering.

5. Roma – Fiorentina   1×2

Precis som i förgående match så är det lite svårt att veta hur hårt lagen går in för denna match, då det är den italienska cupen. Roma har en grym form i ligan, men även Fiorentina har en hyfsad form och kan inte räknas bort här. Dessa två lag möttes i ligan för en månad sedan, en match som slutade 3-0 till Fiorentina. Helgardera!

6. Levante – Alcorcon   1x

Returmöte i spanska cupen där skräll-laget Alcorcon har en 2-1 vinst att spela på från första mötet. Levante tar cupen på fullaste allvar, men det är inte bara att gå in och köra över ett lag som Alcorcon. Det kan krampa i spelet när man vill för mycket och Alcorcon kan mycket väl kriga till sig ett kryss här. Låga 22% på krysset synar jag!

7. Espanyol – Cordoba   1

Espanyol är gigantiska favoriter och har hela 81% på sig i skrivande stund, och detta med all rätt. Man var faktiskt dominanta i bortamötet och blåste ett par riktigt fina frilägen. Men i slutet fick man målvakten utvisad och Cordoba kunde både kvittera och slå in 2-1 i slutminuten. Espanyol smällvinner detta!

8. Sevilla – Valencia   x

Här drar jag en liten chansning och spikar krysset. Valencia har 1-0 att gå på från första mötet och klarar sig alltså på oavgjort här. Det är så jämnt fördelat på strecken så då väljer jag att chansa lite. Skulle det vara oavgjort i slutskedet av matchen väljer Valencia att bevaka den ställningen.

9. Bilbao – Albacete   1

Bilbao skyhöga favoriter här med 81%, men precis som Espanyol så tror jag att man kör över sina motståndare. Första mötet lagen emellan så hade knappt Albacete ett skott på mål, och att man skulle köra mål på San Mames finns inte på kartan. Bilbao är ruskigt starka på hemmagräs och man satsar helhjärtat på cupen. Mycket bra spik!

10. Osasuna – Barcelona   1×2

Även detta är returmöte i den spanska cupen, där Barcelona vann med klara 4-0 i första mötet. Osasuna tror nog knappast att man kan vända på den här steken och spelar endast för sina hemmafans. Barcelona kommer antagligen rotera friskt i startelvan och inte chansa med några av dom viktiga spelarna. Här tycker jag helt klart att man ska helgardera, låga 13% just nu på ettan.

11. Napoli – Cesena   1

Dagens största favorit hittar vi i Napoli, som möter Cesena i cupen. Cesena har en urusel form och har med sig tre raka förluster inför detta möte. Napoli såg starka ut i helgen borta mot Palermo och jag har svårt att se att man inte vinner här. 88% är sjukt högt men Cesena är för dåliga för att kunna skrälla här.

12. Sporting – Nacional   1x

Som så många andra matcher på europatipset är även detta en cupmatch. Här tycker jag att sporting är på tok för stora favoriter och hoppas på en miniskräll här. Sporting har hyfsad form i ligan, men inte mer än så, de två senaste matcherna har man kryssat. Innan dessa kryss så slog man faktiskt Nacional i ligan, men det var endast med 1-0. Nu är det cupen och det är omöjligt att veta hur stort allvar Sporting tar detta på. Tycker krysset på endast 17% ska med här!

13. Samsunspor – Orduspor   1×2

Turkisk cupmatch som jag väljer att helgardera direkt. Inget av dessa lag är några vinstmaskiner och jag har dåligt med kunskaper inom den turkiska fotbollen. Även svårt att veta hur mycket cupen betyder för dessa lag.

Jag gör idag ett reducerat system med 4 hel, 4 halv och 5 spikar som kostar 144kr. Vinstgarantin vid full pott på ramen är 12 rätt.

Lycka till!

/e@sy