Förra helgens europatips gav en hyfsad slant till slut, detta trots att så många storfavoriter fanns på kupongen. Tyvärr blev det ingen större lycka då man garderade upp fel favoriter och lämnades utanför pengarna. Men vi gör ett nytt försök på europatipset där kupongen återigen är täckt med landskamper.

Europatipset

1. Kazakstan – Sverige   2

Sverige stod för en riktigt bra insats senast mot Irland och nu ser det helt plötsligt ganska bra ut för att bli en av de åtta grupptvåor som får göra upp i ett playoff till VM. Men man har inte råd med några misstag i den här matchen då man möter ett Kazakstan som är totalt avsågat och borde sakna motivation. Båda hjärta och hjärna säger Sverige här så jag spikar tvåan som är streckad på 89% just nu.

2. Österrike – Irland   1

Österrike hade som väntat inte mycket att hämta i senaste matchen mot Tyskland, en match som man förlorade med klara 3-0. Nu har man en måstematch mot Irland där båda lagen måste gå för tre poäng för att sätta tryck på Sverige som ligger på andraplatsen. Österrike känns som det helt klart starkare laget och man såg i hemmamatchen mot Sverige att det finns en del kvalité framåt i planen. Jag tror man tar upp jakten på en andraplats och vinner den här matchen mot ett Irland som inte imponerade senast. Spik på ettan till 63%!

3. Makedonien – Skottland   1

Den här matchen har ingen betydelse inför VM då dessa lag redan är för långt efter Belgien och Kroatien uppe i toppen. Men Makedonien har gjort det bra på slutet och plockade senast ner Wales på hemmagräset med 2-1 och är nu endast en poäng bakom Serbien på en tredjeplats, en plats som ger en fördel i nästa EM-kvals seedning. Skottland blev totalt utspelade av Belgien senast och det känns som luften gått ur laget rejält nu då man ligger sist i tabellen. Jag tror hemmaplan är en stor fördel i dessa betydelselösa matcher och med lite vind i seglet så tror jag att Makedonien vinner detta.


4. Wales – Serbien   1×2

Precis som föregående match så kan inget av dessa lag kvalificera sig till något VM då man är för långt bakom. Wales var nära att knipa en pinne mot Makedonien senast men ett sent hemmamål innebar att man fick vända hemåt med noll poäng. Lagets stora stjärna Gareth Bale fanns med i truppen mot Makedonien men satt på bänken matchen ut. Han sägs nu möjligen vara redo för ett inhopp mot Serbien och det hade givetvis varit ett stort plus för hemmalaget, men man kommer absolut inte ta några risker där. Serbien kan vara både fysiskt och mentalt urladdade efter matchen mot Kroatien senast och här har man mittfältare Nemaja Matic avstängd. Svårbedömd match som jag väljer att helgardera!

5. Italien – Tjeckien   1x

Italien ska inte ha gjort någon toppmatch mot Bulgarien senast, men man vann med 1-0 och nu är VM-spel väldigt nära för italienarna. Man toppar gruppen med sju poäng till godo på Bulgarien, så vid en vinst här innebär det alltså att man är klara gruppsegrare med två omgångar kvar. Tjeckien har ett bra lag på papperet och därför förvånar det en hel del att man förlorade mot Armenien med 1-2 senast. Men trots det bleka resultatet så skapade man en hel del och Italien har lite defensiva skadebekymmer här då Antonelli och Abate saknas. Italien ska helt klart vara favoriter och är självklart en tänkbar spik, men jag slänger med krysset här i hopp om att rensa lite.

6. Rumänien – Turkiet   1

Rumänien har imponerat så här långt och har endast två förluster i detta VM-kval, två förluster som kommit mot gruppens gigant Holland. Fixar man en seger här så är det upplagt för playoff då man har Andorra (b) samt Estland (h) kvar att möta, två motståndare som man ska slå alla dagar i veckan. Turkiet har underpresterat i detta kval då man har ett bra lag på papperet men inte fått ut det på planen. Man måste gå för vinst i den här matchen om VM-spel ska leva vidare och jag tror inte det gynnar laget att spela på chans. Rumänien spelade ut Ungern på hemmaplan senast och med den vinsten i ryggen tror jag även man tar turkarna här. Testar att spika ettan till 55%.


7. Island – Albanien   1×2

Island spelade en väldigt märklig match senast då man kryssade mot Schweiz på bortagräs efter ett slutresultat som visade 4-4 (!). Väldigt starkt av Island som låg under med 4-1 när endast 35 min återstod av matchen, men samtidigt så kan man ju fråga sig vad Schweiz pysslade med. Men nu är det ny match och Albanien står för motståndet, detta i en grupp som fortfarande är väldigt öppen. Båda dessa lag står på 10 inspelade poäng och jag tycker nog att Island blivit lite väl stora streckfavoriter här, jag tror nämligen inte det är till någon fördel för laget att föra en match, vilket man troligtvis kommer göra här. Albanien är bara streckade på 10% just nu och måste med på min kupong!

8. Norge – Schweiz   1×2

Norge tog en livsviktig seger senast mot Cypern och chansen att nå VM-spel är fortfarande helt öppen i denna jämna grupp. Norrmännen placerar sig som tvåan och vinner man den matchen innebär det att man endast är en poäng bakom serieledande Schweiz. Men detta blir ingen lätt match för våra nordiska vänner då Schweiz lär vara rejält revanschsugna efter det onödiga poängtappet mot Island, dessutom får bortalaget tillbaka Gökhan Inler från avstängning här, en spelare som är väldigt viktig för Schweiz. Tycker den här matchen känns väldigt öppen och väljer att helgardera!

9. Cypern – Slovenien   2

Cypern är det enda laget som är rejält avhängda i Grupp E och luften borde nu gått ur laget en del tycker jag. Man har spelat jämnt med de flesta lagen i gruppen men tyvärr verkar man inte ha några vassa spelare offensivt med endast fyra mål på sina sju matcher. Slovenien ligger nästjumbo men har fortfarande chansen att nå avancemang då man endast är två poäng bakom andraplacerade Norge. Men det kommer krävas en vinst för Slovenien här och med den moroten så tycker jag man ska kunna slå ett avhängt Cypern. Hade jag haft lite fler streck hade jag även slängt med krysset här, men nu testar jag att spika tvåan till 55%.


10. Luxemburg – Nordirland   1×2

Två avhängda lag som inte kommer spela något VM nästa år och därför blir jag lite överraskad över hur strecken ligger. Nordirland har visat att man kan bilda en köttmur mot topplagen och grisa sig till poäng, men mot de sämre lagen i gruppen har man inte alls övertygat. Nu har bortalaget dessutom avstängningar på Brunt och Lafferty som åkte på ett varsitt rött mot Portugal. Luxemburg är ingen större fotbollsnation och man har givetvis inte ens haft några funderingar på avancemang från gruppen. För det här laget är en seger väldigt mycket värd även fast den i praktiken inte betyder särskilt mycket, just därför tror jag man kan skrälla här. 11% på ettan och 19% på krysset kan rensa och de åker garanterat med på min kupong.

11. Slovakien - Bosnien Hercegovina   1 2

Returmöte mellan två lag som möttes så sent som i fredags då Slovakien drog det längste strået med en 1-0 vinst på bortagräs. Det var lite av en skräll och en skräll som nu innebär att Slovakien har kontakt med Grekland och Bosnien som ligger fyra poäng ovanför i gruppen. Men det kommer krävas vinst för hemmalaget här då man har två tuffa bortamatcher kvar i kvalet där man bland annat ska åka till Grekland. Ett framrusande hemmalag öppnar givetvis upp för kontringar åt Bosnien och därför tror jag inte vi får se något kryss i den här matchen. Lämnar krysset åt sidan och går på 1 2 här.

12. Ukraina – England   1x

Ukraina har tågat igång ordentligt på slutet och har nu fyra raka vinster i kvalet med en målskillnad på 18-2. Nu har man inte stött på världens bästa motstånd men 4-0 borta mot Montenegro är ett kvitto på att det här laget är bra. Englands fotbollslandslag är som vanligt lite överskattade och nu har man dessutom ett gäng jobbiga avbräck då Wayne Rooney och Daniel Sturridge är skadade, samt så är Danny Welbeck avstängd. Jag tror att Ukraina tar minst en pinne här och nöjer mig med att strecka ettan på fina 19% och krysset på 29%.

13. Georgien – Finland   1x

Två lag som kommer få slåss om tredjeplatsen i Grupp I där Spanien och Frankrike kommer lägga beslag på de två främsta platserna. Georgien mötte just Frankrike i förra omgången och lyckades överraskande få med sig en pinne där i en mållös match. Nu kommer Finland på besök och det är ett Finland som fick springa ordentligt förra helgen när Spanien gästade Helsingfors, tyvärr sprang man förgäves och förlorade till slut matchen med 0-2. Jag tror den matchen kan sitta i benen hos finnarna och i kraft av hemmaplan så tror jag att Georgien kniper minst en pinne här. Nöjer mig med 1x och lämnar in kupongen!


Systemet jag spelar heter R 4-4-144 och är ett reducerat system för 144kr med vinstgaranti på 12 rätt vid full träff på ramen. Vill man istället spela det här systemet på ett vanligt matematiskt vis så kostar det 1296kr.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 17:59 denna gång.

Lycka till!

/e@sy