Stora favoriter idag på Europatipset, vilket kanske innebär en låg utdelning. Men många av dessa favoriter är osäkra kort enligt mig, och jag tror det kan bli en bra peng i slutändan. Följ mina tips här!

1. Everton – Stoke   1x

73% på Everton just i detta nu, vilket är på tok för högt. Visst har man bra form och ska vara favoriter här, men Stoke kan mycket väl spela till sig ett kryss. Stoke spelade riktigt bra fotboll mot Kiev i veckan, där man tog sig vidare i EL. En storfavorit som bara måste garderas upp, låga 18% på krysset!

2. Wolves – Sunderland   1×2

Svår match som jag sätter en helgardering på. Sunderland och Sebastian Larsson har fått en ny coach, och det kan alltid ge en viss effekt. Kan gå precis hur som helst, men lite fördel för Wolves ändå. Ta så många tecken du har råd med!

3. Granada – Zaragoza   x2

Granada tog en tung seger senast mot Bilbao. Men där fick man spela sitt bästa spel, vilket innebär starkt försvar och kontra. Idag förväntas man föra matchen inför hemmapubliken, och Zaragoza är inte alls ett dåligt lag. Tror faktiskt på Zaragoza här och garderar upp med ett kryss.

4. Mallorca – Bilbao   2

Mallorca var en maktfaktor på hemmagräs förra säsongen, men är inte alls samma lag i år. Senast lyckades man med nöd och näppe besegra usla Racing hemma. Här har Bilbao en mycket passande uppgift att ta alla tre poäng, så jag spikar tvåan till fina 35%. Vänsterbacken Bigas är avstängd i hemmalaget här.

5. Osasuna – Betis   1

Dagens säkraste spik i mina ögon. Osasuna är starka på hemmagräs och är obesegrade där, med tre vinster och tre kryss hittills. Betis har inte vunnit på över två månader och har endast en inspelad poäng på dom nio senaste matcherna. Viktiga mittfältaren Ireney är även avstängd i Betis. Bombsäker etta!

6. Sociedad – Malaga   x2

Svår match som kan gå lite hur som helst tycker jag. Sociedad tog en sen vinst mot Betis senast, på tillägg satte man 3-2 bollen från halva plan. Malaga störs av en massa skadebekymmer, men är fortfarande det bättre laget här. Tycker x2 borde räcka här.

7. Chievo – Atalanta   1  2

Ni som såg Chievo senast fick bevittna en usel insats, när man fick stryk mot Milan med 4-0. Nu är inte Atalanta i samma klass som Milan, men man kan säkerligen överraska här. Samtidigt är Chievo starka på hemmagräs och kan mycket väl ta en komfortabel vinst här. Testar med 1 2 och lämnar krysset.

8. Fiorentina – Roma   1

Fiorentina får tillbaka en del spelare till detta möte, samtidigt som Roma saknar viktiga Osvaldo. Fiorentina har endast en förlust på hemmagräs i år och det är här man tagit majoriteten av sina poäng. 36% just nu på en hemmavinst, det spikar jag alla dagar i veckan! Roma kommer få problem med anfallsspelet när Osvaldo är borta.

9. Bologna – Siena   1x

Bologna har inte spelat särskilt bra på hemmaplan i år där man har fyra förluster och en vinst på fem försök. Idag har man dock en passande uppgift när Siena kommer på besök. Jag tror 1x räcker långt här.

10. Parma – Palermo   1

Lika bra som Palermo är hemma, lika usla är dom på bortaplan. Man har endast en poäng tagen på bortagräs i år. Idag saknar man även några viktiga spelare, så jag testar att spika ettan här.

11. Lyon – Toulouse   1x

Lyon ska vara favoriter här, men 81% i skrivande stund är på tok för högt! Toulouse är inte alls borta här och ligger på samma poäng som Lyon i tabellen, krysset måste med!

12. Hamburg-Nürnberg   1

Hamburg har spelat upp sig rejält på slutet och är rättfärdiga favoriter här, trots att procenten är lite väl hög. Men jag kan inte se annat än en hemmavinst här, så jag spikar.

13. Heerenveen – Alkmaar   2

Wernblom saknas i bortalaget, men här tror jag på bra chans ändå. Alkmaar tillsammans med PSV står i en klass för sig själva i ligan. Heerenveen är ett mittenlag i ligan och kommer få svårt här. 51% på bortalaget spikas direkt!

1 hel och 6 halva = 192kr

/e@sy