12 rätt senast det begav sig men tyvärr ingen utdelning att skryta om, trist att behöva spricka på tvåan mellan Lille – Bordeaux i 95:e minuten bara.. Nya tag idag och jag har en riktigt bra feeling för denna omgång, då jag tycker det finns många lag som är på tok för hårt streckade. 144 kr kostar systemet och ni kan läsa mina funderingar här!

1. Stevenage – Tottenham   x2

FA-cupen när Stevenage från tredjeligan ska försöka sätta krokben för Tottenham. En normal dag på jobbet så vinner Tottenham busenkelt här. Men nu är det cupen på bortagräs och Tottenham lär nog ha störra fokus på ligan. Tvåan är givetvis närmast till hands, men jag slänger med krysset för att försöka rensa. Låga 10% på ett kryss.

2. Liverpool – Brighton   1

Skyhöga 90% i skrivande stund på Liverpool, och jag kan bara ställa mig i den skaran och se glad ut. Liverpool satsar på FA-cupen då man inte har chans på någon annan titel i år, så räkna med en slagkraftig startelva här. Brighton har kanonform i Championship men borde få det riktigt tufft här på bortagräs. Bra spik!

3. Cesena – Milan   1×2

Cesena har värvat anfallaren Iaquinta och har nu ett riktigt intressant anfall med firma Mutu/Iaquinta som spjutspets. Milan saknar Nesta (skadad), Seedorf (skadad), Mexes (skadad) och Zlatan (avstängd), dessutom har man varit ute i CL förra veckan. Tror Cesena på allvar kan störa Milan här och det är endast 7% på en hemmaseger!

4. Palermo – Lazio   1

Palermo erkänt starka på hemmagräs där man vunnit hela 9 av 11 försök. Lazio var ut mot Atletico Madrid i veckan och såg inte alls bra ut där, dessutom har man ett par spelare avstängda här. Palermo borde vara mer utvilade här och jag chansspikar till 43% just nu.

5. Udinese – Cagliari   1×2

Normalt sett så ska det blir hemmaseger här. Men nu är inte allt som vanligt och Di Natale samt Isla saknas i hemmalaget. Di Natale är ett avbräck av gigantiska mått dessutom har man varit ut i EL i veckan. Helgarderar här då både krysset (22%) och tvåan (10%) känns ruskigt intressant.

6. Bilbao – Malaga   x2

Bilbao alltid vassa hemma på San Mames men saknar sin fältherre Javi Martinez här som är avstängd. Bilbao har dessutom matchats otroligt hårt på slutet med både Spanska cupen och EL. Malaga såg bra ut i andra halvan mot Mallorca senast, en match man vann med 3-1. Man får dessutom tillbaka en del spelare som gör att jag tror man fixar minst ett kryss här. Gamblar lite och tar bort Bilbao här.

7. Barcelona – Valencia   1x

Barcelona har inte alls imponerat på slutet och störs också av två tunga avbräck i Dani Alves och Xavi här. Man är som alltid riktigt bra hemma på Camp Nou men Valencia är inte alls borta här. Valencia har en bred och jämn trupp, så att man var ut i EL i veckan tror jag inte spelar så stor roll. Mer än ett kryss får inte Valencia med sig så det räcker gott och väl med 1x här.

8. Gijon – Atletico   2

Atletico visar upp ett spel just nu som ser ruskigt starkt ut. Man slog Lazio i veckan med rättvisa 3-1 på bortagräs och man visar upp en jämnhet som inte funnits där tidigare. Gijon är inte alls i stöten just nu och har släppt in 13 (!) mål på sina fyra senaste matcher, man borde få det tufft här! Spikar gärna tvåan till 55%.

9. Mallorca – Villarreal   1

Villrreal har fått med sig många poäng på slutet utan att direkt imponera, senast blev man pressade långt in i matchen av Granada. Man saknar även Nilmar och Angel här. Mallorca gjorde en pigg första halva mot Malaga och får dessutom tillbaka två viktiga spelare från avstängning, mittback Ramis och mittfältaren Marti. Känns stabilt att spika ettan till fina 39%!

10. Levante – Vallecano   1×2

Levante störs fortfarande av tunga skador i truppen och har gått riktigt knackigt på slutet, man saknar även Iborra som är avstängd efter ett rött kort mot Real Madrid senast. Vallecano har en fin form med två raka segrar i ryggen och kan mycket väl ta hand om alla tre poängen här, låga 16% på tvåan just nu. Helgardera!

11. Roma – Parma   1x

Roma fick överraskande stryk mot Siena senast med 1-0 på bortagräs, men man är normalt sett bättre i sin egna borg, men 74% på ettan är för högt! Parma har en fin form och har tagit poäng i sina fem senaste matcher, senast lyckades man knipa poäng mot Juventus. Ettan är utgångstecknet men krysset måste med till låga 19%.

12. Hannover – Stuttgart   1

Hannover är starka på hemmagräs och har ännu inte förlorat här denna säsong, fem vinster och fem kryss har det blivit. Stuttgart är inget dåligt lag men har inte visat något bra bortaspel denna säsong. Jag testar att spika Hannover här till 43%.

13. PSG – Montpellier   1×2

Seriefinal där ettan PSG tar emot tvåan Montpellier, där vi har höga 62% på PSG just nu. Svenska folket streckar nog PSG här för att man inte hört särskilt mycket om Montpellier och tror att detta blir en ”walk in the park” för hemmalaget. Men Montpellier är ruskigt bra och kommer från sju raka segrar om vi räknar in cupen, vilket är imponerande! Alla tecken åker med på min kupong och tvåan skulle rensa härligt med endast 12% på sig.

—————————————————————————————————-

Fyra hela, fyra halvor och fem spikar på min kupong idag, vinstgarantin ligger på 12 rätt.

Europatipset spelar ni som vanligt hos Svenska Spel.

Lycka till!

/e@sy