Gruppspelet börjar dra ihop sig och vi har sista gruppspelsmatcherna att se fram emot här. Betssonsom normalt sett kör EttKryssTvå på Engelsk fotboll kör en VM-special och det nappar vi på här.

EttKryssTvå: VM-special
Garderingar: 9 halvgarderingar
Kostnad: 512 kr
Spelstopp: 17.59

1. Australien – Spanien
Mitt tips: x2
Båda lagen är utslagna och har inget annat än äran att spela för här. Australien har visat att man kan spela fotboll i detta mästerskap då man inte var ofarliga mot Chile trots förlust med 1-3. Mot Holland hade man ledningen men tappade tyvärr och normalt skall det vara klasskillnad även i den här matchen men Spanien imponerar knappast… Svår match men Spanien bör vara huvudet högre än Australien men krysset skall med alla dagar i veckan!

2. Holland – Chile
Mitt tips: 1 2 
Vinnaren i den här matchen vinner gruppen och slipper således möta Brasilien i åttondelsfinalen. Båda lagen är klara för avancemang så det finns ingen anledning att hålla igen i den här matchen. För Hollands del räcker det med oavgjort men mot ett offensivt Chile går det inte satsa på 0-0… Matchen känns helt öppen mellan två sylvassa kontringslag och är det oavgjort med 10 min kvar så kan vi räkna med att Chile flyttar upp allt för kvittering och då finns läge för kontringar så jag tror vi kan välja bort krysset i den här matchen… 

3. Kamerun – Brasilien 
Mitt tips: 2
Kamerun har haft en jobbig turnering där man redan är utslagna då man inledde med en rättvis förlust mot Mexiko med 1-0 och den följdes upp av en ruskigt tung match mot Kroatien. Lagets store målskytt Samuel Eto’o drogs med skada och missade den matchen och är återigen tveksam här. Matchen förlorades med hela 4-0 och Song fick rött kort och är avstängd här. Tungt avbräck och det ser inte bra ut inför matchen mot Brasilien. Brassarna har inte imponerat heller men man är flera nivåer starkare än Kamerun och man är ett lag som ofta höjer sig ju längre mästerskapen går. Man måste vinna matchen för att säkra förstaplatsen i gruppen och man skall pliktmässigt vinna den här matchen inför sina hemmasupportar och allt annat än en tvåa i den här matchen vore en sensation!

4. Kroatien – Mexiko
Mitt tips: 1 2
Kroatien måste vinna matchen för att nå åttondelsfinal här och chanserna skall vara mycket goda. Man har visat härlig offensiv fotboll i båda matcherna mot Brasilien och Kamerun. Nu ställs man mot ett Mexiko som gärna kliver upp i banan och matchen känns helt öppen. Det är samma läge som matchen mellan Holland-Chile och återigen känns det klart spelvärt att köra 1 2 då Kroatien kommer flytta fram hela laget och köra allt eller inget vid ett oavgjort resultat och då kommer lägen uppstå åt båda hållen.

5. Costa Rica – England
Mitt tips: 1x
Costa Rica har stått för ett fantastiskt mästerskap och jag kan inte annat än hylla dem för deras insatser. De kontrade sönder Uruguay som inte hade något att sätta emot och sedan vann man över Italien med 1-0. Anfallaren Joel Campbell var fantastisk mot Uruguay och senast mot Italien visade man vilket härligt kollektiv man är. Nu ställs de mot ett deppigt England som redan är utslagna och vid seger eller oavgjort här vinner man gruppen och slipper således möta Colombia!

6. Italien – Uruguay
Mitt tips: 1 2
Samma läge som Holland-Chile och Kroatien-Mexiko… Italien är vidare vid oavgjort eller seger medan Uruguay måste satsa allt för att vinna matchen. Italien är normalt starka defensivt men i detta mästerskapet har jag inte imponerats och nu ställs de mot en fantasifull offensiv med Suarez och Cavani som utan tvekan kan hitta rätt i matchen. Jag har svårt att se den här matchen sluta kryss så jag väljer bort det spelet!

7. Japan – Colombia
Mitt tips: 2
Japan måste gå för seger här medan motståndarna Colombia redan är klara för åttondelsfinal och det räcker med oavgjort för laget för att vinna gruppen. Colombia har imponerat på mig med härlig offensiv fotboll medan Japan inte alls känns så heta som man trodde på förhand. Jag tror Colombia kan utnyttja Japans offensiva spelstil i den här matchen och inkassera tredje raka segern i gruppspelet. Tvåan spikas!

8. Grekland – Elfenbenskusten
Mitt tips: x2
Grekland har inte imponerat på mig och nu måste de gå för seger och det tror jag knappast man löser mot Elfenbenskusten här. Afrikanerna kommer gå för seger i den här matchen för att säkra avancemang men även oavgjort kan räcka förutsatt att inte Japan vinner. Grekerna kommer säkerligen spela väldigt defensivt så länge som möjligt och försöka peta in en boll på en fast situation eller liknande. Jag tror på väldigt få mål i matchen och det kan lika gärna sluta mållöst eller så kontrar Elfenbenskusten in en boll mot slutet av matchen. x2 känns tryggt här!

9. Nigeria – Argentina
Mitt tips: x2
Nigeria är vidare vid kryss eller seger och Argentina vinner gruppen vid kryss eller genom att vinna matchen. Således är båda lagen nöjda med kryss och sådana matcher är aldrig enkla att spela på. Argentina har absolut inte imponerat på mig och Nigeria kommer med fullt av självförtroende efter segern mot Bosnien. Argentina är givetvis ett bättre lag men krysset rensar bra och x2 känns helgarderat i den här matchen!

10. Bosnien – Iran
Mitt tips: 1
Bosnien har mycket snöpligt åkt ur VM efter flera domarmisstag. Man lär vilja avsluta sin VM-sejour på bästa möjliga vis genom att vinna mot Iran i sista matchen. Iran har visat upp en imponerande defensiv fotboll men mot Argentina senast hade man liksom Bosnien flera domslut emot sig men även en Messi som tog tillvara på ett enda läge i matchen vilket ledde till seger. Nu måste Iran vinna för att kunna nå avancemang och det öppnar upp den här matchen för nu håller det inte att spela för 0-0. Jag tror inte Iran löser det här utan Bosnien kommer utnyttja lägena som uppstår hos Iran och de kommer vinna på ren vilja i den här matchen! Iran måste framåt för seger och det kommer utan tvekan uppstå luckor i lagets försvarsspel och det kommer Dzeko utnyttja!

11. Honduras – Schweiz
Mitt tips: 2
Honduras har marginella chanser att nå åttondelsfinal men visst går det och då måste man framåt i den här matchen. Schweiz måste också gå för seger och visst är man flera klasser bättre än Honduras. De försökte spela ut mot Frankrike men misslyckades fatalt och målskillnaden försämrades väsentligt efter 5-2 förlusten. Honduras är ett lag man måste kunna besegra för att förtjäna en slutspelsplats och i mina ögon är den här tvåan given! Man har ett starkt lagt som leds av den store Ottmar Hitzfeld som bör kunna motivera sina spelare till seger här!

12. Ecuador – Frankrike
Mitt tips: x2
Ecuador kan ta sig vidare vid ett oavgjort resultat men det är förutsatt att Schweiz förlorar eller spelar oavgjort och det känns föga troligt. Ecuador måste således framåt i den här matchen och åttondelsklara Frankrike har egentligen inget att spela för då man måste förlora med fler än 3 mål mot Ecuador för att missa förstaplatsen i gruppen och det känns föga troligt. Man kommer inte lägga sig platt i matchen men jag måste ändå höja ett varningens finger här för Ecuador som kan ställa till det lite.

13. Portugal – Ghana
Mitt tips: 1 2
Det enda resultatet som inte gynnar något av lagen är krysset och därför plockar jag bort det även här. Portugal stod för ett sent mål mot USA igår och är därför med i matchen om åttondelsfinalen igen. Ghana släppte in ett sent mål mot Tyskland och har därför samma utgångsläge som Portugal då lagen ligger på 1 poäng. Jag tror på en öppen match där båda lagen måste gå för seger för att kunna avancera!

EttKryssTvå raden:
1. x2
2. 1 2
3. 2
4. 1 2
5. 1x
6. 1 2
7. 2
8. x2
9. x2
10. 1
11. 2
12. x2
13. 1 2

Lägg din rad hos Betsson före spelstoppet 17.59 idag!

/Mangan