Spelomgång nr 3 där vi på Team Spela Spel testar Betssons EttKryssTvå på nytt. En ny spelform på marknaden och en färsk version av det klassiska Stryktipset. Tretton fotbollsmatcher hämtade från engelska Premier League samt Championship står på menyn och det känns väldigt spännande att delge mina tankar även denna helg. En svår kupong där majoriteten av garderingarna testas i den näst högsta serien medan jag förlitar mig till fler spikar i ”the top flight”.

1. Arsenal – Southampton 1x

11 omgångar in så var det nog inte alltför många som trodde att topp-3 skulle göra upp i det här mötet. Arsenal nollades för första gången under den här säsongen när man slogs tillbaka mot Man Utd innan landslagsuppehållet. Trots det behåller man serieledningen. ”Saints” prickade däremot in en övertygande seger och befinner sig endast tre poäng bakom motståndet. Hemmalaget kommer till spel utan en avstängd Flamini på mitten. Southampton saknar inga startspelare. Tror inte att bortalaget går mållöst från Emirates, men väljer att gå på ”Gunners” att undvika förlust. Kan vara värt att testa helgarderingen i en större kupong.

2. Fulham – Swansea 1

Ett formsvagt möte på förhand där det skiljer två poäng mellan lagen med Fulham strax under nedflyttningsstrecket. Tre raka förluster där det har gjorts en rotation i ledarstaben, vilket var något väntat. Swansea har inte klarat av att kombinera Europa-spelet, känns något håglöst och står inte alls att känna igen där spelet inte alls är lika vägvinnande att jämföra med fjolåret. Anfallskraft saknas med en spansk duo ur spel med både Michu och Hernandez skadade för bortalagets del. Hangeland är åter borta hos hemmalaget. Trots uteblivna resultat, Fulham har gjort ett mål i samtliga hemmamatcher så här långt medan svanarna inte har varit märkvärdiga framåt. Nytändning med en ny tränare? Står för en mindre chansning när jag låter ettan stå ensamt till över 3 ggr.

3. Hull – Crystal Palace 1x

Nykomlingsmöte där Hull, trots utskåpningen i sydkusten (Southampton) har gått bra i överlag medan Crystal Palace är kvar i botten. Poäng senast mot Everton, men förlust i 9 av 11 matcher. ”Tigers” ser ut att återfå McGregor i målet, i övrigt i stort sett oförändrat läge vad gäller skador/avstängningar hos båda lagen. Noterbart, rent statistiskt efter en fjärdedel av säsongen spelad, Hull har endast släppt in ett mål på hemmaplan medan Palace har släppt in minst två mål i samtliga ligamatcher utanför Selhurst Park. Talar för hemmalaget, men jag misstänker att man kan vara på nedgång. ”The Eagles” sprattlade till senast och är plus mot detta motstånd, utan förlust i sex matcher i följd. Hull får utgångstipset, men ett oavgjort tecken känns inte som ett dumt drag.


4. Newcastle – Norwich 1

”Magpies” har återhämtat sig efter förlusten i Tyne Wear-derbyt (Sunderland) med två raka segrar mot Chelsea och Tottenham där Tim Krul har storspelat och hållit nollan intakt i målet. Klättringen uppåt kan ha startats där man nu placerar sig i den övre halvan av tabellen. Norwich bröt en negativ trend senast när West Ham slogs tillbaka, 3-1 i en relativt chansfattig match trots resultatet. En poäng och 14 insläppta mål i de föregående fyra matcherna innan dess, känns alltjämt instabilt så även bortasvagt där man har svårt att producera spelmål. Oförändrat skadeläge för ”The Canaries” del medan Newcastle har ytterbacken Debuchy avstängd, man återfår dock kapten Coloccini. Hemmalaget känns inte överdrivet pålitligt, men mer positiva tongångar nu än på länge. Hemmasegern spikas.

5. Stoke – Sunderland 1

Stoke placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket på målskillnad medan Sunderland placerar sig tre poäng nedanför. Betydelsefull match, med andra ord. Stoke tappade en 2-0 ledning till underläge (Swansea borta) men räddade poäng via en sent slagen straff. Sunderland, som jag varnade för sist, hade inte mycket i hemmamötet mot Manchester City men lyckades kriga till sig en värdefull seger ändå. Inga nyckelspelare borta hos något av lagen, endast ett fåtal frågetecken. Sunderland har endast spelat ihop en poäng i de inledande fem bortamatcherna. Blir nog tätt även idag där jag lutar mot Stoke med uddamålet. Testar att spika hemmalaget.

6. West Ham – Chelsea 2

London-derby och lördagens kvällsmatch med avsparkstiden 18.30. Hammers sviktade senast och rasade ihop i den andra halvleken i bortamatchen mot ett formsvagt Norwich. Förlust med 3-1 där man till slut fick släppa in sitt allra första spelmål på resande fot. Chelsea räddades av en sen straff i hemmamötet med West Brom, annars hade man stått på två raka förluster. Behöver den här segern för att haka på i toppen, tror man kan nypa den också. Diger skadelista hos hemmalaget som kan sakna uppemot åtta man. Chelsea har endast talangen Marco van Ginkel frånvarande. Låter bortasegern stå ogarderad.

1x2

7. Bournemouth – Derby x2

Kupongens första Championship-match. Bournemouth plockade en stark pinne senast, och det borta mot serieledande Burnley där MFF-bekantingen Tokelo Rantie stod för lagets mål. Derby har höjt sig sedan Steve McClaren tog över managerposten, man blev det andra laget att göra mål på Loftus Road (QPR) denna säsong men det räckte inte för poäng. Noterbart att man har plockat fler poäng på resande fot utanför Pride Park. Inga större avbräck hos något av lagen. Bortasegern är utgångstipset men garderas upp med delad pott.

8. Birmingham – Blackpool x2

En poäng på fyra matcher, prestationen borta mot Huddersfield var mer än välkommen för Birminghams del som har haft det svårt strax ovanför nedflyttningsstrecket. Blackpool förlorade på tilläggstid senast där managern Paul Ince, alltjämt, är avstängd. Bra innan dess där man inte hade förlorat på sju matcher där man står kvar på playoff-plats. Cathcart och Robinson borta för Blackpools del, skadeläget för hemmalaget är dock desto tyngre utöver att Bartley och Elliott är avstängda. Packwood, Eardley, Green och Spector ser ut att saknas. Funderade på att spika bortalaget till över 3 ggr, plockar dock med krysset som har varit en populär utgång när dessa lag har drabbat samman.

9. Blackburn – Reading x2

Formsvagt på förhand, Blackburn är ruskigt ojämnt och har endast vunnit en av de fem senaste medan Reading, som ramlade ur Premier League ifjol, inte har vunnit på tre matcher i följd. Det till trots så placerar man sig strax ovanför playoff-strecket där jag anser att man har ett relativt bra lag på pappret för den här nivån. Bortalaget ser även ut att återfå ett par spelare, däribland Royston Drenthe. ”Rovers” saknar Robinson i målet samt Rochina, frågetecken även för Rhodes på topp. Lutar mig mot bortalaget där jag förväntar mig ett trendbrott inom kort.


10. Ipswich – Leicester x2

Ipswich bröt en negativ trend senast, efter att ha misslyckats med att plocka en seger i fem matcher i följd, genom att trycka in ett sent vinstmål borta mot ett svårspelat Blackpool. Leicester däremot fick en desto bättre formkurva bruten efter förlust mot Nottingham, tre raka segrar innan dess och man står alltjämt på uppflyttningsplats. Cresswell borta hos hemmalaget medan De Laet och Vardy är frågetecken för bortalaget. Leicester känns något bättre i grunden, om än med inte alltför bred marginal. Det senaste resultat till trots så har hemmalaget haft svårt att pricka in fullpoängarna. Bortalaget garderas.

11. Leeds – Middlesbrough 1

Leeds prickade in en sällsynt bortaseger innan landslagsuppehållet. Kombineras det med ett fortsatt starkt hemmaspel, där man har vunnit tre raka här på Elland Road, så kan man spela sig uppåt till en playoff-plats idag. ”Boro” kommer till spel med en ny manager där Aitor Karanka (assistent till José Mourinho i Real Madrid) har tagit över. Svårbedömt i överlag där man inte fick med sig mer än en poäng senast efter ett välspelat möte mot Watford. Något blekt utanför Riverside. Hemmalaget verkar ha hittat rytmen, chansar och låter ettan stå ogarderad.

12. Millwall – Barnsley 1×2

En kamp runt strecket mellan två lag som har svårt att pricka in fullpoängarna. Millwall inkasserade en ny förlust senast och har nu gått utan seger i sex matcher i följd. Barnsley placerar sig på nedflyttningsplats men trenden känns på uppåtgående, utan förlust i fyra raka. Hemmalaget har frågetecken på Beevers, Chaplow och Malone, bortalaget vann här ifjol. Svårtippad match där bortalaget bör ha bättre poängchanser än så här. Samtliga tecken bör komma med på kupongen.

13. QPR – Charlton 1

Queens Park Rangers stod som bekant för en högst misslyckad satsning ifjol med degradering som resultat, laddar nu om på nytt där man är med i toppskiktet. Går väldigt starkt här hemma på Loftus Road med 6-1-0. Ett par frågetecken på bl.a. Jenas och Carroll, truppen är dock relativt bred för den här nivån. Charlton lyckades hålla nollan intakt i fyra matcher i följd, föll dock rejält senast med 2-4 hemma mot Leeds. Endast bottenlaget Yeovil har lyckats stå för färre antalet mål. Tror nog att man får svårt att hävda sig här där ”parkvakterna” känns som skapliga favoriter. QPR spikas.

ettkrysstvå kupong

Testar återigen ett rakt system med en helgardering och sex halvgarderingar vilket kostar 192 kronor. Notera att man får reda på utdelningen innan avspark med garanterad utdelning vid minst tio rätt. I övrigt så rekommenderar jag spelguiden som går att hitta strax ovanför kupongen. Stort lycka till önskar vi på Team Spela Spel.

/Puyol