Lördagen är här och Team Spela Spel är tillbaka för att testa Betssons EttKryssTvå på nytt. En ny spelform på marknaden och en färsk version av det klassiska Stryktipset. Tretton fotbollsmatcher hämtade från engelska Premier League samt Championship står på menyn och det känns väldigt spännande att delge mina tankar den här helgen. Tror på en något hemmabetonad kupong där hela 7 lag spikas den här omgången.

1. Crystal Palace – Newcastle 2

Palace har hämtat sig efter den katastrofala inledningen och har nu börjat hämta poängen, framförallt här på Selhurst Park. Stod upp bra mot Chelsea senast, står dock inför ett par frågetecken med Moxey och Dikgacoi osäkra till spel. Newcastle går bra för dagen och har närmat sig toppskiktet med platserna ut till Europa. Segrar i 5 av de 7 senaste ligamatcher samtidigt som man i stort sett är helt skadefritt. Ett mindre drag när bortalaget spikas, bör dock garderas i en större kupong.

2. Fulham – Manchester City 2

Fulham hann inte fira alltför länge när man väl lyckades plocka en efterlängtad seger. Storförlust senast mot Everton (1-4) där man nu har torskat 7 av sina 8 senaste ligamatcher. Kaptenen Hangeland alltjämt ett avbräck i mittlåset pga skada. City fortsätter att gå våldsamt bra hemma i Manchester, utklassade Arsenal senast, behöver dock förbättra bortaspelet. Aguero och Zabaleta saknas dessvärre, har dock relativt god bredd och kan nog hitta lösningar i elvan ändå. Lutar mot att bortastatistiken stärks, även om en gardering kanske inte hade varit dum.

3. Manchester United – West Ham 1

United har förlorat mot West Brom, Newcastle samt Everton här på Old Trafford under pågående säsong där man har varit förvånansvärt hemmasvagt. Avancerade i ligacupen i veckan, likt motståndet, och seger även innan dess. Kan eventuellt ha både van Persie och Rooney borta idag. West Ham har en minst lika diger skadelista där nu Nolan, Downing och eventuellt även Tomkins ingår. Nollas något för ofta på resande fot, får sällan med sig något från Manchester. Hemmalaget spikas.


4. Stoke – Aston Villa 1x

Hemmalaget spelar nu sin andra match i veckan på Britannia Stadium, gick sämre senast där Man Utd drog det längsta strået i en ligacupmatch. Man har dock höjt sig i ligaspelet, poäng i 3 raka matcher där en seger mot topplaget Chelsea ingår. Huth borta sedan tidigare, nu även frågetecken på Crouch och Walters. Villa agerar ojämnt och Benteke är fortsatt iskall på topp. Vlaar saknas på nytt och Agbonlahor är avstängd. Den förstnämndes frånvaro öppnar återigen för Baker/Clark i mittlåset, båda var bedrövliga i helgen. 0-5 i de två senaste förlusterna, trenden håller i sig? Brukar bli jämna tillställningar mellan dessa lag, tror på något liknande även idag. Stannar med en gardering på hemmalaget.

5. Sunderland – Norwich 1×2

Sunderland skickade ut Chelsea ur ligacupen och har en plats i semifinalen, måste dock hitta rätt även i ligaspelet där man nu har gått utan seger i 5 matcher i följd. Sist i tabellen men även svagt här hemma på Stadium of Light med förluster i 6 av 8. Westwood och Cuellar borta, Fletcher och Colback osäkra. Norwich eventuellt inne på rätt spår, poäng i de två senaste matcherna mot Swansea och West Brom. Snodgrass och van Wolfswinkel tillbaka efter skador. Närmare 4 ggr på bortalaget måste nog helgarderas i en på förhand öppen match.

6. West Bromwich – Hull 1×2

4 förluster i följd blev droppen för Steve Clarke som fick lämna sitt jobb för ett West Brom som börjar närma sig nedflyttningsstrecket. Endast en seger över de 10 senaste ligamatcherna, skadelistan har dock minskat på slutet vilket får ses som positivt i väntan på en ny manager. Hull hakar på i mittenskiktet och får ses som en relativt stabil nykomling, är dock väldigt bortasvagt. Tigers saknar även Brady, Aluko, Quinn och Dudgeon. Ytterligare en vidöppen match, vågar inte annat än att plocka med samtliga tecken.

1x21-300x129

7. Birmingham – Nottingham Forest 1

Den första Championship-matchen på kupongen. Birmingham har höjt sig avsevärt efter en tung höst och har nu gått 3-3-0 över sina 6 senaste ligamatcher, även om majoriteten av segrarna har trillat in på bortaplan. Skadelistan har lättat något, vilket har bidragit till den goda formen. Forest har tappat sin playoff-plats och prickar inte in segrarna likt inledningen. Saknar alltjämt ett par lirare där Cohen, Wilson och Collins är skadade, Vaughn är ett frågetecken. Testar hemmasegern som känns intressant till närmare 3 ggr.

8. Bolton – Charlton 1x

Två svårbedömda lag där båda går trögt för dagen. Bolton ser knappast ut att spela sig upp till Premier League den här säsongen heller och har då ett desto kortare avstånd nedåt. Bogdan, Riley, Tierney och Holden är långtidsskadade sedan tidigare. Charlton har 1-1-5 över sina 7 senaste matcher och har i första hand svårigheter med målskyttet, inget annat lag har stått för färre mål framåt. Bortalaget har inte heller vunnit här sedan 2002, kanske något vi kan använda oss av? Var inne på spiken, men känns sunt att gardera.

9. Brighton – Huddersfield 1x

Hemmalaget har nu två fullpoängare i följd bakom sig, bland annat mot topplaget Leicester. En ny seger kan föra upp laget till en playoff-plats. Lua-Lua och Buckley kan eventuellt vara tillbaka i startelvan efter skador. ”Hudds” blandar och ger, vann ett par i följd innan man föll tillbaka. Var bra senast mot Reading men torskade ändå. Avbräck på Joel Lynch som är avstängd, frågetecken på Jon Stead. Bortalaget kan ändå vara riktigt bra i sina bästa stunder där man eventuellt kan få med sig någon poäng, tror dock inte att man lyckas stjäla samtliga. Stannar med en gardering på hemmalaget.


10. Burnley – Blackpool 1

Burnley inledde utmärkt, vann bland annat 7 raka september-november men står nu endast med en seger över de 7 senaste matcherna, varav 5 kryss under den perioden. Man kan dock bättre och har kvar sin position i toppen. Truppläget är positivt med endast Wallace frånvarande sedan tidigare. Blackpool har tappat på slutet och är nu utanför topp-6 efter 3 raka förluster. Fuller, Angel och Bishop är avstängda. Läge för hemmalaget att hitta tillbaka till vinnarspåret?

11. Derby Doncaster 1

Derby är urstarkt för dagen, 6 segrar i följd och stormar mot direktplatsen. Har öst in mål på slutet och Steve McClaren verkar ha fått ordning på County sedan han tog över huvudansvaret. I stort sett fritt från skador. Doncaster placerar sig strax ovanför nedflyttningsstrecket och har två raka 3-0 förluster bakom sig. Rob Jones saknas alltjämt. Känslan är väl den att hemmalaget står som rättmätiga favoriter, även till storleken. Ettan spikas.

12. Ipswich – Watford 1×2

Hemmalaget går bra förtillfället och har nu faktiskt topp-6 inom räckhåll via en ny fullpoängare. Segrar i 4 av de 6 senaste där en poäng borta mot Forest får ses som godkänt. Skadefritt. Watford var inte långt borta från uppflyttning ifjol, går desto sämre nu där man har stannat av i mittenskiktet. 9 matcher i följd utan vinst, vilket blev droppen för managern Gianfranco Zola som avgick förra helgen. Nytändning? Kapacitet finns. McEachran och Doyley åter efter skador. Watford brukar ha riktigt lätt för motståndet där man har vunnit 13 av de 16 senaste om man ser till inbördes möten. Helgarderar.

13. Leeds – Barnsley 1

Det här kan vara året där klassiska Leeds återvänder, även om man alltjämt har en del att jobba på. Playoff-plats nu och formen är god. Endast frågetecken på Man Utd-lånet Scott Wootton i mittlåset. Barnsley ligger sist i serien och har en riktigt svag trend på bortaplan med förluster i 8 av 10 matcher. Hemmalaget har gjort minst två mål i 8 av sina 9 senaste ligamatcher, fixar man det på nytt så borde det räcka. Tror nog att man kan lösa det också. Hemmasegern får stå på egen hand.

1x2

Kupongen består av 3 helgarderingar samt lika många halvgarderingar. Kalaset kostar 216 kronor. Notera att man får reda på utdelningen innan avspark med garanterad utdelning vid minst 10 rätt. I övrigt så rekommenderar jag spelguiden som går att hitta strax ovanför kupongen. Stort lycka till önskar vi på Team Spela Spel.

/Puyol