Tre spanska lag är ute och svingar i Europa League denna afton och ett av dessa lag är Sevilla. Man var otroligt nära att knipa poäng på Camp Nou förra helgen och här tycker jag man ska ha goda chanser med ett stort stöd från läktarhåll.

  • Match: Estoril – Sevilla
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp:21:05

Estoril har jag ingen större koll på men man spelar i den portugisiska ligan och ligger där på en fjärdeplats efter fyra spelade omgångar. Man har släppt in mål i samtliga sina ligamatcher och senast mot lite tuffare motstånd i form av Braga blev det tre insläppta i 3-2 förlusten. Har kikat på highlights från den matchen och det verkar inte som man har en överdrivet bra försvarslinje där man hamnade på efterkälken flertalet gånger och tvingades riva ner sina motståndare, det är något som Sevilla kan utnyttja med sina snabba anfallare. I Europa League har man inte direkt haft tuffaste lottningen hittills då man stött på Hapoel Ramat Gan och Superfund Pasching, två lag som inte ens är i närheten av samma kapacitet som Sevilla. Europaspel är stort för hemmalaget och det kommer nog inte vara något snack om att man ska backa hem, något som man skulle behöva göra för att ha störst chans här tror jag. Men Sevilla är inte särskilt bra hemåt och det kanske är något som Estoril tänker utnyttja, men samtidigt kommer man blotta sig bakåt.

sevillamarin1

Sevilla har inte haft någon trevlig start på ligaspelet men jag tycker ändå att senaste matchen var ett klart fall framåt där man faktiskt var värda en poäng på Camp Nou efter en väl genomförd match. Men man är lite för svaga bakåt fortfarande och man vinner inte många matcher genom att släppa in 2-3 mål. Framåt har man dock bra kapacitet och ju längre den här säsongen lider desto farligare kommer man bli. Rakitic känns bättre än förra säsongen och nyförvärven Marin (bilden) och Gameiro ser ut att känna sig mer och mer bekväma ute på planen. I dagens match kommer man dessutom ha väldigt bra läktarstöd då Sevilla blivit tilldelade 2500 biljetter som sålde slut väldigt fort, med tanke på att stadion rymmer nästan exakt 5000 personer så lär det bli bra tryck från de tillresta andalusierna.

På skadelistan för Sevilla hittar vi fortfarande mittbackarna Pareja och Fazio som är långtidsskadade. Även Carriço, Cheryshev, Reyes och Perotti kommer missa den här matchen på grund av skador.


Sevilla satsar hårt på europaspelet denna säsong och därför är jag övertygad om att man kommer sätta en stark elva på planen här, särskilt när det är så många bortasupportrar som tar sig till matchen dessutom. Bakåt är man svajiga men framåt tycker jag att man ska ordna två mål här.

Testar även 1,5/1o units på över 3,5 mål i matchen, finns till 2,75 @ betsson.

/e@sy