EM-kval för U21 i afton där det stjärnspäckade spanska landslaget rest till Estland för sin första kvalmatch. Hemmalaget har redan spelat en match i detta kval där man inte imponerade. Detta blir spel mot ett mål!

  • Match: Estland U21 – Spanien U21
  • Spel: Spanien -2,5
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:45

Det handlar om 9 grupper i detta EM-kval och vi ska kika närmare på Grupp 6 där det spanska U21-laget håller till, med Sverige och Kroatien som värsta motståndare. Gruppettorna går vidare direkt och sedan blir det även avancemang för de fyra bästa tvåorna i kvalet. Med det sagt har inte spanjorerna råd med några som helst misstag, då vi bland annat sett vad vårat svenska landslag kan hitta på. Men jag tror inte att någon lag kan stoppa Spanien i detta kval, ser vi till truppen som är uttagen så känns det direkt löjligt. Det är ett lag som utan tvekan hade hävdat sig i La Liga, så mycket klass finns det.

Truppen består av: Kepa, Remiro, Pau Lopez, Jonny, Vallejo, Duarte, Manquillo, Gaya, Bellerin, Jose Rodriguez, Asensio, Denis Suarez, Saul, Torres, Ceballos, Munir, Samu, Santi Mina, Deulofeu.

Tidigare år så har det varit lite tveksamheter kring det defensiva hos Spanien, men även den tycker jag ser mycket stark ut just nu. Det spelar egentligen ingen roll vilka spelare som man trycker ut på planen ikväll, med alla dessa klasspelare så blir det en stark startelva oavsett. Laget har inte spelat några träningsmatcher på ett tag men har två raka vinster mot Norge (2-0) och Vitryssland (4-0) i ryggen. Två lag som är betydligt starkare än kvällens motstånd. Estland spelade mot just Vitryssland i början på året och fick stryk med klara 4-0, samma Vitryssland som Spanien alltså hade lekstuga med.

Estland har redan spelat en match i detta kval och det kan vara det enda lilla positiva inför kvällens möte, då man möjligen är lite mer samspelta, trots att den matchen spelades i juni. Resultatet 0-0 mot San Marino är dock inget som ger självförtroende inför kvällen, då San Marino är en av de sämsta landslagen i europa på U21 nivå. Idag är det en helt annat motståndare och jag ser inte hur Estland ska orka stå emot. Något annat som vi ska väga in är att Spanien har sin nästa kvalmatch först om en månad, och Estland har sin nästa match om fem dagar, hemma mot Kroatien. Så spanjorerna har inget som helst behov av att vila spelare, vilket Estland kan tänkas göra mot lite lättare motstånd framöver.


Detta vinner Spanien och jag tror man gör det med minst tre bollar mot en svag motståndare i form av Estland. Det finns en otrolig klass i det offensiva hos spanjorerna och med en stabil defensiv ska man inte behöva släppa in mål här. Medelinsats på spelet!

/e@sy