Espanyol och Villarreal drabbar samman under söndagen på Cornella El Prat, eller Power 8 Arena som stadion så vackert heter nu för tiden. Det är ett Villarreal som närmast kommer från en målgalen match i Europa League, och jag tror vi kan få se en del mål även här.

  • Match: Espanyol – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Espanyol har haft en tveksam inledning på säsongen och precis som under fjolårssäsongen så blandar man och ger friskt. Endast en pinne har man plockat på de tre senaste matcherna och med det har man halkat ner till en 13:e plats. Målskörden har även den varit dålig på de tre senaste matcherna då man endast gjort ett mål framåt, detta i senaste förlustmatchen mot Elche (1-2). Men kikar vi till vad man mött så kan vi snabbt konstatera att det inte är särskilt många som nätar på Atletico Madrid, inte heller Espanyol i den 2-0 förlusten. Nästa senast tog man emot Deportivo La Coruna på hemmagräs och det var en match som otroligt nog slutade mållös. Espanyol spelade ut Depor ganska rejält i den matchen och det var endast oskärpa framför målet som satte stopp för en trepoängare där. Man brukar kunna ösa på framåt på hemmagräset och bortser vi från matchen mot ”Depor” så har man nätat i samtliga hemmamatcher. Mycket handlar om Sergio Garcia och Stuani i anfallet och dessa herrar har även gjort 8 av lagets 10 mål så här långt. Villarreal har varit darriga i försvaret på slutet och det har hemmalaget goda chanser att utnyttja.
Inga större skadebekymmer hos hemmalaget som kan ställa en stark elva på planen.

espanyol_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har gått lite bättre än Espanyol så här långt och placerar sig på 8:e plats med 14 inspelade poäng. Men formen är inte den bästa och detta är en väldigt viktig match för den gula ubåten. Man har nämligen sex poäng upp till Celta Vigo på 7:e platsen och det är viktigt att krympa det avståndet om man vill vara med och slåss om europaplatserna. Två raka förluster har man på kontot där Sevilla (1-2) och Valencia (1-3) varit för svåra. Men ser vi till spelet så har man helt klart varit med i båda dessa matcher, faktum är att man dominerade spelet och chanserna mot Valencia senast. Men försvarsspelet har inte varit det bästa och det fick vi även se prov på tidigare i veckan då man spelade borta mot Zürich i Europa League. Efter halvtimmen spelad så hade vi 3-2 på resultattavlan, vilket i slutändan också blev slutresultatet. Det är väldigt tydligt att man saknar Musacchio på mittbacken där jag varken tycker Ruiz eller Dorado håller någon högre klass. Men vänder vi på steken och kikar offensivt så har ju Villarreal en del kanoner som kan fixa poäng idag. Espanyol kommer kliva på framåt och det öppnar upp för kontringar åt firma Uche/dos Santos, även kantspringaren Cheryshev kan sätta fart när spelet vänder. Efter förlustmatchen hemma mot Real Madrid (0-2) så har Villarreal nätat i sju raka matcher.
Förutom Musacchio så stryker vi även Jokic, Hernán Pérez och Cani.


Det här är två lag som verkligen behöver en trepoängare och det öppnar upp för en match med bra tempo och anfallsfotboll. Jag tror vi kommer kliva över 2,5 mål och testar därför en medelinsats på detta.

/e@sy