Spanska cupen och jag tror stenhårt på det ena laget!


Espanyol – Valladolid
Mitt tips: Espanyol -1 (Asian handicap)
Odds: 2.25 @ Canbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 22.00

Valladolid spelar i Spaniens andra division medan Espanyol finns i toppen av högsta divisionen. Espanyol vann den första matchen på bortaplan med stabila 2-0 och man visade verkligen klassen i den matchen. Noterbart är att Valladolids största styrka är hemmastyrkan då man har 4-0-1 som resultatrad. Jämför det med Espanyols svaga bortaform i La Liga då de har 1-0-4 som bortarad och katastrofala 1-11 i målskillnad. Att Espanyol trots det lyckas vinna med stabila 2-0 på bortaplan visar vilket klasskillnad det är mellan lagen.

Nu möts lagen på Espanyols hemmaplan och här är Espanyol extremt starka! Man har 5 segrar av 5 möjliga och har 8-2 i målskillnad. Man är oerhört stabila defenisvt och motståndarna har verkligen svårt att komma till bra lägen när de spelar borta mot Espanyol. Med den vetskapen tror jag knappast bortasvaga Valladolid ska ha en chans här då de har 1-2-3 som resultatrad och 5-10 i målskillnad. De har 2 raka bortaförluster med 3-0 och 2-0 bakom sig och det är inte helt otänkbart att de åker på ytterligare en storförlust här.

Det som gör det här spelet än mer givet är att tränaren för Espanyol har avviserat att han inte tänker göra några större rotationer i truppen då laget satsar stenhårt på cupen. Valladolid å andra sidan har tagit med 6 spelare från ungdomslaget och tanken är att flera av dem kommer få chansen i den här matchen. Klasskillnaden mellan de här lagen ska vara enorm och ettan känns given trots att det är cupspel!