Lunchmatch i Spanien och denna gång hämtas den ifrån Barcelona och närmare bestämt Cornella El-Prat. Det är Espanyol som tar emot Valladolid och jag tror vi kan få se en del mål i den här matchen.

  • Match: Espanyol – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Espanyol har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och man har inte direkt fått något grepp om laget, en 13:e plats har man i nuläget och formen är inte särskilt bra. Endast en seger har man på de fem senaste matcherna och därför tycker jag det är lite konstigt att bolagen gjort Espanyol till såpass stora favoriter. Men jag bryr mig inte om att tippa vinnare här då jag anser att det kan sluta precis hur som helst, istället tror jag på en del mål. Det har varit lite raggarspel på slutet när Espanyol spelat hemma och både matchen mot Sevilla (1-3) och i den mot Sociedad (1-2) så svingades det chanser hejvilt. Espanyol har chans att plocka fyra placeringar innan det lilla uppehållet och mot ett lag som Valladolid så tror jag att man kommer spela väldigt offensivt och glömma bort defensiven. Det är farligt att göra detta mot ett kontringsskickligt Valladolid och man borde verkligen passa sig.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som får tillbaka Javi López från avstängning här.

espanyolgarcia

Valladolid har haft stora skadebekymmer i början på säsongen och det tycker jag kan förklara en del av den den bleka 17:e plats man befinner sig på. Men det börjar se bättre ut på den fronten nu och med Óscar tillbaka så har man en väldigt intressant anfallslinje. Ebert imponerar som vanligt och spjutspetsen Javi Guerra är stekhet med ett hattrick i ryggen mot Celta Vigo (3-0) senast. Men försvarsmässigt är jag inte imponerad av Valladolid och även fast man höll nollan mot Celta Vigo så släpper man till otroligt många chanser match efter match. Det kommer inte hålla i längden och jag tror mittbacksparet Valiente/Rueda kommer få det riktigt tufft mot snabba forwards hos hemmalaget.

Hos bortalaget stryker vi idag den skadade trion Valdet Rama, Heinz och Gilberto García.


Jag tror som sagt det kan bli lite raggarfotboll här då Espanyol säkerligen underskattar Valladolid en smula och kommer lyfta fram trupperna. Det är något som garanterat kan leda till en överlägsen hemmaseger eller en förlust med ett par bollar, man vet som sagt aldrig med Espanyol. Men 2,15 är för högt på över 2,5 mål och jag sätter en mindre insats på detta.

/e@sy