Vi tar oss till Barcelona under söndagskvällen där Espanyol gästas av Valencia på Cornella El-Prat. Två lag som brukar spela målkalas mot varandra och jag tror vi kan få se en del mål även ikväll.

  • Match: Espanyol – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Espanyol har överraskat på mig den här säsongen och finns på en 9:e plats i tabellen. Prestationerna är betydligt jämnare nu om man jämför med fjolårssäsongen. Även formen är helt ok då laget kommer in här med två vinster på de tre senaste ligamatcherna. Man skakade om Sevilla (2-3) rejält i förra omgången på bortaplan och jag tycker att laget blev lite bortdömda där. Stuani pangade in 1-o från straffpunkten men det borde även varit ett rött kort på målvakt Beto i det läget. Istället fick Espanyol målvakt Casilla utvisad och man orkade inte riktigt stå emot. Nu vänder man hem till Barcelona igen och på Cornella El-Prat har man spelat riktigt bra under säsongen. Målskyttet har lossnat på hemmaplan och ser vi till de fem senaste hemmamatcherna så har fyra av dessa gått över 2,5. Man kan helt klart skada ett bortasvagt Valencia här.

Målvakt Casilla är avstängd till dagens match och inte heller Abraham kommer till spel då denne går skadad. Inga större avbräck enligt mig.

espanyol_200x200Valencia_200x200

Valencia placerar sig som 5:a i tabellen och kommer gå en väldigt hård kamp mot Sevilla och Villarreal om den åtråvärda fjärdeplatsen. De tre topplagen har skapat sig ett avstånd som jag inte tror Valencia kommer orka ikapp. Hemma på Mestalla är Valencia otroligt starka men på bortaplan har det grusat rejält under säsongen. Endast tre bortavinster på 11 försök är inte tillräckligt om man vill utmana topplagen i ligan. Senast blev det en 1-0 förlust mot Malaga på bortagräs och även fast vi bara fick se ett mål så tyckte jag det svängde bra, vilket det brukar när Valencia spelar borta. Alves och Kameni stod för några svettiga räddningar och höll nere siffrorna där. Gästerna har en riktigt kapabel offensiv och lär nog få fina kontringslägen även idag.

En del defensiva bekymmer hos gästerna då vi stryker ytterback Cancelo samt mittback Otamendi, båda avstängda. Feghouli har hittat tillbaka efter landslagsuppdrag och Piatti finns tillgänglig igen efter skada.


Det brukar svänga rejält mellan dessa lag och kikar vi på de senaste nio ligamatcherna lagen emellan så har samtliga gått över 2,5 mål. Jag tror det kommer svänga även idag och spelar därför över 2,5 mål i matchen med en insats strax under medel.

/e@sy