Returmöten av den spanska cupen denna vecka och först ut är Espanyol – Valencia på Cornellá-El Prat. Valencia har 2-1 att gå på från mötet på Mestalla och det innebär att Espanyol måste kliva på framåt här. Öppnar det för många mål i matchen månne?

  • Match: Espanyol – Valencia 
  • Spel: över 2.0, 2.5 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol har, precis som förra säsongen, var väldigt ojämna i sina prestationer hittills denna säsong. Laget placerar sig på en mittenposition i ligan och med 12 poäng upp till europaplatserna känns det inte särskilt troligt att Espanyol spelar någon EL-fotboll nästa säsong. Formen är lite tveksam då laget har två raka ligaförluster på kontot. En 3-0 förlust borta mot Real Madrid är inte mycket att snacka om, men förlust mot Eibar (1-2) på hemmaplan är inte imponerande. Laget har inte varit lite starka defensivt som under fjolårssäsongen och det är oroväckande inför kvällens match. Espanyol måste nämligen framåt för att vända 1-2 underläget och det innebär att man även kommer blotta sig en hel del bakåt. Att fuska defensivt mot ett lag som Valencia kan vara rena självmordet.

Hemmalaget kommer till match med en mycket stark trupp och det skulle överraska enormt om inte tränare Sergio Gonzalez trycker ut det bästa han har till kvällens match.

espanyol_200x200Valencia_200x200

Valencia har gått riktigt bra den här säsongen och placerar sig på en 5:e plats i ligan med 35 inspelade poäng. Sju poäng upp till Real Madrid innebär att man inte är helt avsågade från ligatiteln, men det blir nog kampen om fjärdeplatsen som Valencia får inrikta sig på. Dagsformen är bra då Valencia har fem raka ligamatcher utan förlust, uppdelat på tre vinster och två kryss. Men spelet på resande fot har inte varit glänsande under säsongen och av de 15 mål man släppt in så har 10 av dessa tillkommit på bortagräs. Senaste bortamatchen mot ett vingklippt Celta Vigo (1-1) var inte alls särskilt bra defensivt och man lär upp i nivå för att säkra avancemang i cupen.

Hos gästerna stryker vi anfallsduon Rodrigo samt Feghouli. Men jag tycker att Valencia har en bra bredd i truppen så det ska inte vara någon större fara.


Espanyol måste in med minst ett mål om man vill avancera i cupen, men då måste laget samtidigt hålla nollan, vilket jag inte tror att man gör. Det kommer nog bli en väldigt öppen tillställning detta och då ska vi kunna få se en del mål. Vi testar en insats strax under medel på spelet!

/e@sy