Espanyol ska ha goda chanser att vinna den här matchen komfortabelt då Sporting haft en tung uppladdning inför den här matchen.

Espanyol – Sporting Gijon
Mitt tips: Espanyol -1 (Asian handicap)
Odds: 2.31 @ 5Dimes
Insats: 8/10
Spelstopp: 17.00

Sporting drabbades svårt av den spanska flygstrejken. De inledde sin bussfärd mot Barcelona redan i fredags för att hinna fram till staden under lördagsnatten/söndagsmorgonen. Det är nämligen ca 150 mil från Sporting Gijons hemmaplan till Espanyols hemmaplan i Barcelona. En lång bussfärd med andra ord som bör sitta i benen hos spelarna i Sporting.

Espanyol är extremt starka på sin hemmaplan där man vunnit 6 av 6 matcher så här långt. Målskillnaden 11-2 är imponerande och att man hållt nollan i 4 av dessa 6 matcher tyder på att man har en stark defensiv. Motståndarna Sporting har bara mäktat med att göra 3 mål på resande fot och det talar verkligen för dagens spel. Sporting är usla på bortaplan där de har 0-2-4 som resultatrad och 3-12 i målskillnad. Det här blir en av lagets tuffaste matcher den här säsongen och jag tror man får stora bekymmer med hemmastarka Espanyol.

Espanyol visar även en fin form för tillfället då man bortaslog hemmastarka Atletico Madrid med 3-2 förra veckan. Man gjorde en strålande insats där man utnyttjade de lägen man fick samtidigt som man gjorde en okej match defensivt trots två insläppta mål. Före den matchen krossade man Hercules på hemmaplan med stabila 3-0.
Sporting har haft det värre då de har tre raka förluster bakom sig och om man ser ännu längre tillbaka i tiden så är man utan seger i de 8 senaste matcherna man spelat. Usel form med andra ord och senast mötte man Real Sociedad på sin hemmaplan och normalt sett är det en match som man bör vinna för att hamna på övre halvan. Det slutade med brakförlust med 3-1 efter en genomuselt utförd försvarsinsats från laget. Samtliga Sociedads mål känns billiga och ska inte få förekomma egentligen. Det krävs bättring och nu ställs man mot ännu tuffare offensiv…

Espanyol får klara sig utan sin högerback Javi Lopez i den här då han skadades sig senast. Man har dock stark backup med förre a-lagsspelaren Chica som nu får en chans att ta tillbaka sin plats i startelvan.
Sporting har en tung skada på lagets bäste målskytt Diego Castro som missar matchen.