Match på Cornella El Prat när Espanyol gästas av Sporting Gijon. Hemmalaget har häng på en europaplats men måste vinna här om den drömmen ska leva. För Gijon ser det mörkt ut med endast fyra omgångar kvar och man spelar förmodligen i segunda division nästa säsong. Ta rygg här!

  • Match: Espanyol – Gijon
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1.65 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Espanyol ligger just nu på en tiondeplats i ligan, men är trots allt bara tre poäng ifrån europaspel nästa säsong. Det är riktigt tajt kring platserna så en vinst för Espanyol är verkligen ett måste här för att man ska vara med i striden. Senast gjorde man en hyfsad insats i bortamötet mot Atlético, en match som man till slut fick stryk med 3-1. En stekhet Arda Turan var stor matchvinnare för Atlético där genom två riktigt snygga mål. Annars är man bra mycket bättre på sitt hemmagräs, vilket man även visade senast det begav sig när Valencia fick åka hem med 4-0 i baken.

Vladimir Weiss är tillbaka efter en mindre skada och finns med i truppen. Sedan tidigare saknar man Rui Fonte och Forlin.

Får dessa fans anledning till att jubla idag?

Sporting Gijon ligger minst sagt pyrt till i kampen om att hålla sig kvar i primera division. Med 12 poäng kvar att spela om så är man just nu 6 poäng bakom Villarreal på säker mark. Detta innebär givetvis att något kryss är man inte alls tillfreds med, utan här är det vinst som gäller! Man har tagit lite poäng på slutet faktiskt, men detta har gjort på hemmagräs. På resande fot har man inte alls lyckats i år och man är seriens sämsta bortalag med endast 2 vinst av 17 försök, dessutom har man släppt hela 42 mål på dessa.

Inga större avbräck i Gijon och man får faktiskt tillbaka ett par spelare från skada här.


Två lag som måste framåt och två lag som verkligen behöver tre poäng. Om Espanyol lyckas göra 4-0 på Valencia ska man kunna göra något liknande på usla Gijon, två kassar fixar man lätt tror jag!

Testar även 1.5/10 units på Espanyol över 2,5 mål, 3.00 hos bet365.

/e@sy