Måstematch på Cornella El Prat för hemmalaget Espanyol, som måste vinna här för att vara med i racet om en europaplats. Lag som Atlético och Sevilla ligger precis ovanför i tabellen och man har absolut inte råd att tappa mer mark till dessa lag. Här går jag in tungt på ett målspel för Espanyol!

  • Match: Espanyol – Sociedad
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1.95 @ expekt
  • Insats: 8/10
  • Spelstopp: 18:00

Espanyol ligger för tillfället på en niondeplats i tabellen, men har endast två poäng upp till Osasuna på en sjätteplats, vilket innebär europaspel nästa säsong. Med lag som Sevilla och Atlético framför sig så har man absolut inte råd att tappa poäng i den här typen av matcher om man vill ut i europa. Man kommer från en mållös match mot Villarreal på bortagräs, en match som var rejält chansfattig. Espanyol ska vara glada över en poäng där då Villarreal fick ett mål bortdömt som var riktigt tveksamt i mina ögon. Men på hemmagräs är Espanyol ett helt annat lag och man har gjort nio mål här på sina tre senaste matcher. Med spelare som Weiss, Garcia, Uche och Coutinho så blir jag väldigt förvånad om man inte gör två mål framåt här.

Just den sistnämnde Coutinho tvingades kliva av på uppvärmningen senast men verkar vara återställd till detta möte. Istället är det Rui Fonte och Albin som är två frågetecken, vilket jag inte ser som några avbräck gällande målproduktionen.

Nu borde det vara dags för Sergio Garcia att näta!

Sociedad placerar sig på hyfsat säker mark med åtta poäng till godo ner till en nedflyttningsplats just nu. Formen är även den hyfsad då man kommer från en säker 4-0 vinst hemma mot Vallecano, och det är väl lite därför jag känner att över 1,5 på Espanyol är det bättre spelet istället för en rak etta. Men 4-0 berättar egentligen ingenting om hur matchbilden såg ut, för Vallecano dominerade inte på något sätt, man var helt enkelt jävligt effektiva. Bortaspelet som Sociedad visat upp har varit allt annat än bra och man har fem raka förluster på resande fot, dessutom har man släppt in två mål eller fler i fyra av dessa matcher.

I bortalaget stryker vi Gonzalez och Inigo Martinez, även frågetecken för Carlos Martinez och Markel Bergara.


Jag tror Espanyol tar chansen här och hakar på övriga lag i kampen om en europaplats. Men jag ”säkrar” lite och spelar Espanyol över 1,5 mål istället för raka ettan, för jag tror inte Espanyol vinner den här matchen med 1-0, det finns inte på min karta.

Testar även en del målskyttespel i Espanyol då jag tror på en 2-3 mål från laget.

Sergio Garcia gör mål – 2.70 @ unibet – 2/10 units

Coutinho gör mål – 3.70 @ unibet – 1/10 units

Weiss gör mål – 3.60 @ unibet – 1/10 units

Som vanligt pengarna tillbaka om någon spelare inte skulle starta matchen.

/e@sy