Match på Cornellá El Prat idag då Espanyol tar emot Sociedad. Espanyol som kommer från en mycket fin vinst borta mot Malaga i förra omgången måste ses med bra chans här mot ett Sociedad som saknar viktiga spelare.

  • Match: Espanyol – Sociedad
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 2,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Espanyol har haft en bra period i ligan på slutet och man har endast två förluster på de tio senaste ligamatcherna, dessa förluster har kommit på resande fot mot väldigt bra motstånd i form av Rayo samt Atlético. Man kommer från en imponerande vinst på La Rosaleda där Malaga besegrades med 2-0 efter mål av Colotto och Sergio Garcia (bilden). Hemma på Cornellá har man nu sju raka matcher där man är obesegrade och på dessa matcher har man hela fem vinster. Nu har man haft ganska lätt motstånd i dessa matcher men ett Sociedad som har skador på viktiga spelare är inte övermänskligt på något sätt.

Capdevila (skadad) och Wakaso (avstängd) saknas i den här matchen, inga tyngre avbräck i mina ögon.

Sociedad har gjort det otroligt bra hittills denna säsong och det har inte direkt varit någon överraskning för mig. Man har ett bra lag offensivt och samtidigt har man hållt ihop det defensivt med en väldigt stark målvakt i Bravo. Tio raka matcher utan förlust och vi får gå tillbaka till 6:e januari för att hitta senaste förlusten som kom mot Real Madrid (3-4) på bortagräs. Laget kommer från en imponerande vinst på hemmagräs där Valladolid fick vända hemåt med 4-1 i baken, detta efter att Greizmann gjort två baljor. Just Greizmann får Espanyol se upp med idag, men annars tycker jag det ser blekt ut framåt för bortalaget.

Carlos Vela missar matchen idag på grund av skada, givetvis ett väldigt tungt avbräck då han är Sociedads bästa målgörare (12mål) denna säsong och även bästa framspelare (8assist). Vidare så saknas ”Chori” Castro vilket också är ett hårt avbräck för offensiven. Sedan har vi även ett tungt avbräck defensivt då förstakeepern Bravo går skadad och inte kommer till spel, en av de största anledningarna till att Sociedad ligger där man ligger.


Två formstarka lag men jag tycker det är klar fördel för Espanyol här. Det är inga dussinlirare som saknas hos Sociedad och det kommer förmodligen att märkas ute på planen. 2,70 som bet365 erbjuder är ett bra odds och insatsen bli medel.

Spelar även Verdú som målskytt till 5,25 @ unibet med 1/10 units.

Med tanke på att han tar farliga frisparkar och straffar så är oddset som vanligt för högt, 7 mål hittills denna säsong.

/e@sy