Tempofattiga matcher i gårdagens kvartsfinaler av Copa del Rey och vi får hoppas på lite mer action i afton. Espanyol tar emot Sevilla hemma på Cornellá-El Prat och det lag som krånglar sig vidare från detta möte har en riktigt fin chans att ta sig till final. Espanyol är starka på hemmagräs men samtidigt vet vi att gästande Sevilla har en grym kapacitet. Skippar 1×2 här och går istället på ett annat spel som känns vettigt.

  • Match: Espanyol – Sevilla
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,92 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Espanyol var väldigt ojämna under fjolårssäsongen där laget blandade ruskiga prestationer med ordentliga bottennapp. Nu är man inte överdrivet jämna den här säsongen heller, men jag tycker ändå det är en klar förbättring. Laget slog ut Valencia ur förra omgången av cupen och även fast Valencia åkte på en tidig utvisning i andra mötet så gjorde ändå Espanyol jobbet, med två mål från intressante anfallaren Caicedo. Allt handlar inte längre om Sergio Garcia hos Espanyol och det tror jag är väldigt viktigt för laget. Hemma på Cornellá-El Prat har Espanyol lyckats bra under säsongen och man skrapar alltid fram en massa chanser framåt. Man lär nog gå på offensiven här idag, då det kommer krävas ett bra resultat inför nästa veckas retur på Sanchez Pizjuan.

Skadeläget ser väldigt bra ut hos Espanyol där nästan samtliga spelare är hela och fräscha. Plats i dagens matchtrupp får därför inte Fuentes, Abraham och Javi López.

espanyol_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har haft en enkel resa fram till denna kvartsfinal då man först skickade ut Sabadell med sammanlagt 11-2 för att sedan klara av Granada med 6-1 över två möten. Med lag som Valencia och Real Madrid ute ur cupen, samt Barcelona och Atletico på andra sidan trädet, så har nu Sevilla en gyllene chans att ta sig till final och lägga beslag på titeln. Formen är även bra då laget tog sin tredje raka ligaseger i helgen när Malaga besegrades med 2-0 på hemmagräs. Men på resande fot känner jag att Sevilla är mänskligare och dessutom har man en del frågetecken i det defensiva idag.

Pareja är förvisso tillbaka från lite skadebekymmer, men jag tror inte han tar plats i startelvan idag. Ytterback Trémoulinas är skadad och inte heller den defensiva mittfältaren M’Bia kommer till spel då han är på landslagsuppdrag. Vidare så stryker vi förstakeepern Beto idag som vilas, vilket helt klart är ett avbräck. Nu har Beto förvisso inte stått några matcher i Copan så här långt, men det är tuffare motstånd nu och ersättare Rico har släppt in mål i 3 av 4 cupmatcher. Inte heller Cristóforo eller Banega kommer till spel i dagens match.


Espanyol har bra form på hemmagräs och vi får gå långt tillbaka för att hitta senaste gången man klev av mållösa här. Laget vill ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen och då gäller det att stänka in någon boll idag. Samtidigt har Sevilla en sylvass offensiv när spelet vänder och jag tror inte heller att gästerna går mållösa idag. Båda lagen gör mål blir mitt spel!

/e@sy