Vi beger oss mot Cornella-El Prat denna söndag för att kika till mötet mellan Espanyol – Sevilla. Hemmalaget riskerar fortfarande att åka ur och med tanke på hur många spelare som Sevilla vilar idag så tror jag på minst två hemmamål här. Tung insats!

  • Match: Espanyol – Sevilla
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Espanyol placerar sig på en 15:e plats i La Liga och med endast två poäng till godo på Sporting Gijon under strecket så finns det fortfarande en chans att Espanyol spelar i Segundan nästa säsong. Formen är väldigt tveksam då laget endast plockat två poäng på de fem senaste matcherna och man åkte på en ordentlig snyting i senaste omgången mot Las Palmas (0-4). Men jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden och sedan ska vi komma ihåg att Espanyol är ett helt annat lag på hemmaplan än på resande fot. Av sina 37 inspelade poäng så har man tagit 26 av dessa på Cornella-El Prat. Det har varit bra fart framåt på hemmaplan senaste tiden och jag gillar den offensiv som man presenterar med många kvicka och tekniska spelare. Det är tre poäng som gäller idag och med en offensiv uppställning så tror jag helt klart på två mål. Hos hemmalaget stryker vi Lopez, Abraham och Arbilla. Inga större avbräck offensivt!

espanyol_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har så gott som säkrat en europaplats med åtta poäng till godo på Valencia och nu gäller det att ladda inför returen i Europa League samt finalen av Copa del Rey. Sevilla borde inte bry sig ett skit i ligaspelet och kikar vi till den trupp som Emery tagit ut så ser vi att han har samma tankegångar. Börjar vi med att kika till skadorna man har så kommer inte backarna Andreolli eller Tremoulinas till spel tillsammans med mittfältaren Krohn-Dehli. Sedan väljer man även att vila Vitolo, Gameiro, Escudero, Rami, Carrico och Krychowiak. Otroligt tunga avbräck och framförallt då defensivt. Nu blir det en helt nykomponerad backlinje till dagens match och med Fazio på mittbacken så kan verkligen allt hända. Sedan måste vi ju även nämna Sevillas bortafacit denna säsong som är allt annat än vackert, 0-9-8 tillsammans med en målskillnad på 12-25.


Espanyol bör vara det klart hungrigare laget idag och på hemmaplan så har laget stått för fina insatser på slutet. Mot ett omotiverat Sevilla som vilar halva laget så tycker jag därför att Espanyol över 1,5 mål är ett riktigt bra spel. Tung insats åker in!

/e@sy