Två omgångar kvar av La Liga och under söndagen drabbar Espanyol och Real Madrid samman på Cornella-El Prat. Hemmalaget har bra form för dagen och kan nog störa ett Real Madrid som nyligen åkt ur Champions League.

  • Match: Espanyol – Real Madrid
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 3,50 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Espanyol har stått för en godkänd säsong och framförallt har laget kommit igång ordentligt nu på slutet. En 9:e plats just nu där moroten är att ta sig förbi både Athletic och Malaga, vilket är fullt möjligt. Formen är mycket fin med två segrar på de tre senaste omgångarna, något som kanske borde varit tre segrar. Granada (2-1) och Eibar (2-0) har besegrats på bortagräs och sedan fick man ett kryss mot Rayo (1-1) i senaste hemmamatchen. En match som Espanyol borde vunnit sett till chanserna som skapades. Framåt handlar mycket om en löpvillig Sergio Garcia, och den forne landslagsmannen har visat fin form på slutet. Sedan har vi även Caicedo samt Stuani som båda två gjort bra säsonger. Hade det varit jämnt i toppen av La Liga så tror jag att Espanyol hade gått in med ett halvt ben här, för man vill nog inte gärna spela guldet till Barcelona. Men i och med Real Madrids kryss mot Valencia så tror jag att Espanyol vill avsluta starkt.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som kommer till spel med en stark trupp.

espanyol_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid ser ut att gå mot en mindre bra säsong, om man kan kalla det för ett misslyckande med semifinal i Champions League och tvåa i världens bästa liga. Nu har marängerna fortfarande chansen på ligaguldet, men man behöver hjälp av ärkerivalen Atletico Madrid samt ett uselt Deportivo La Coruna. Laget åkte ur CL tidigare i veckan då Juventus blev för tuff nöt att knäcka, så det kan vara både trötta ben och huvuden här. Kikar vi till formen hos marängerna så är den bra trots att det bara blev ett kryss mot Valencia (2-2) senast. Men försvarsspelet kan vi nog sätta ett litet frågetecken för då Real släppt in mål i fyra av de fem senaste omgångarna. Det blev två insläppta mot Valencia som sagt och innan det blev det också två insläppta då Sevilla (3-2) bjöd upp till kamp.

Gästerna ser ut att få klara sig utan Ramos som inte tränat som vanligt på slutet. Inte heller Modric eller Khedira kommer till spel.


Luften kan ha gått ur Real Madrid efter uttåget från Champions League och det kan vara riktigt svårt att ladda om till den här matchen, trots att man fortfarande har en liten chans på ligaguldet. Utan Ramos i de bakre ledet så tror jag att Espanyol kan hitta två baljor och jag testar detta med en mindre insats.

/e@sy