La Liga är tillbaka efter landslagsuppehållet och först ut idag är Espanyol – Real Madrid, där gästerna från huvudstaden givetvis är stora favoriter. Men marängerna har massvis av landslagsspelare och det kan innebära en del trötta ben, vilket vi ska tänka på här. Mitt fokus blir istället ett kortspel på en spelare i hemmalaget,

  • Match: Espanyol – Real Madrid
  • Spel: Victor Sanchez får gult kort
  • Odds: 1,85 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Victor Sanchez Mata har hunnit bli 28 år gammal och startade sin karriär i Barcelona för snart 10 år sedan. Han tog resan från Barcelona C hela vägen upp till förstalaget, där han aldrig riktigt platsade. Istället blev det utlåning till ett par klubbar och sedan 2012 återfinns  han i Espanyol. Sanchez har stått för ett par riktigt drömmål i sitt Espanyol, men främst är han känd för andra saker, nämligen sitt uppoffrande spel på mittfältet. Han viker sällan en tum i närkamperna och detta innebär givetvis att han åker på del varningar.

De senaste säsongerna har Sanchez varit med i toppen av de spelare som åkt på flest varningar i La Liga, och jag tror vi hittar honom där uppe även denna säsong. Ett gult kort har han hunnit med hittills på två spelade matcher, en varning som kom i premiärvinst mot Getafe. Idag är det ett annat madridlag som står på andra sidan och för att Espanyol ska ha någon som helst chans så måste laget spela på gränsen och komma in under skinnet på marängerna. Som katalan och gammal barcaspelare kan jag lova att Sanchez inte tycker särskilt bra om Real Madrid, vilket även märkts när lagen drabbat samman. Kikar vi fem matcher tillbaka mellan lagen så har Sanchez åkt på en ostskiva i fyra av dessa, vilket säger en del.

espanyol_200x200realmadrid_200x200

Kikar vi till domaren idag så är det Vicandi Garrido som håller i pipan, vilket också är anledningen till att jag håller ner insatsen. Han brukar inte veva allt för mycket med korten, men idag tror jag det är oundvikligt. Det kommer dyka upp situationer då Sanchez hamnar på efterkälken, och då kan inte ens Garrido hålla tillbaka korten i fickan. Det ska även nämnas att Garrido kastat ut fem röda kort på sina sex senaste matcher som huvuddomare.

Vi testar en mindre insats på det här spelet och kör även 0,5/10 units på Sanchez att syna det röda kortet till 15,00 @ betsson,

/e@y