Real Madrid reser denna helg till Barcelona för att ta sig an Espanyol på Cornella El-Prat. Det hettade till rejält i det här mötet förra säsongen och jag tror vi kan få se något liknande här. Ett par spelbolag är generösa med både lina och odds, så vi lägger en insats redan nu.

  • Match: Espanyol – Real Madrid
  • Spel: över 6,5 gula kort
  • Odds: 1,87 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Espanyol var ett av de lag som drog på sig flest gula kort förra säsongen tillsammans med Rayo Vallecano. Nu har man inte varit fullt lika vilda den här säsongen, men snart halvvägs in i serien så snittar man ändå 2,9 gula kort per match. Men det väcks alltid lite extra känslor när Real Madrid kommer på besök och förra säsongens match på Cornella El-Prat urartade en smula och innehöll det mesta. Espanyol fick ett bortdömt mål och i slutskedet av matchen åkte man även på en utvisning då Victor Sanchez skickades av planen. Sanchez, som är fostrad i Barcelona, finns kvar i dagens Espanyol och jag kan lova att han inte har mycket till övers för Real Madrid.

domareteixeira

Real Madrid har varit relativt snälla inledningsvis på säsongen och snittar drygt 2,2 gula kort per match så här långt. Inte helt oväntat så är det Ramos (7 gula) och Arbeloa (6 gula) som toppar den interna kortligan och speciellt Ramos tror jag ligger i farozonen för ett kort denna söndag. Den spanska landslagsmannen brukar inte fega ur i heta matcher och med en relativt taskig tajming i sina tacklingar så tror jag det finns stor risk för att han får syna en ostskiva.

Domare i den här matchen är äldre broder Teixeira Vitienes, vid förnamn José AntonioHan är betydligt vildare än lillebror Fernando och snittar 7,6 gula kort per match den här säsongen. Den här killen är i mina ögon en av de absolut sämsta domarna i la liga och senaste matchen mellan Malaga – Atlético så lyckades han med bedriften att nästan varna hälften av alla spelare ute på planen. Det var egentligen ingen ful match, men börjar man veva ut kort tidigt i matchen så blir det oftast så att man håller den nivån ut.


Laddat möte och med en urusel domare, det borde resultera i minst sju gula kort tycker jag. Betsson erbjuder fina 1,87 för över 6,5 gula kort och det får sig en medelinsats!

Testar även tre sidospel i matchen:

Victor Sanchez får gult kort – 2,20 @ betsson- 1/10 units

Sergio Ramos får gult kort – 2,35 @ betsson- 0,5/10 units

Rött kort i matchen – 3,15 @ betsson- 0,5/10 units

/e@sy