Måndagsmatch från La Liga och en mycket viktig sådan när Espanyol och Rayo Vallecano drabbar samman på Cornella-El Prat. Espanyol har spelat bra på slutet och jag tror vi får se minst två hemmamål här, mot ett av ligans absolut sämsta försvar. Tung insats!

  • Match: Espanyol – Rayo
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Espanyol har varit mycket upp och ner den här säsongen där väldigt fina prestationer ena veckan bytts ut mot riktigt bottennapp veckan senare. Men nu på slutet tycker jag faktiskt att Espanyol tagit ett steg i rätt riktning, trots 0-3 i baken hemma mot Betis senast. Om vi kikar till matcherna innan denna förlust så hittar vi två raka vinster mot Deportivo La Coruna (1-0) och Sporting Gijon (4-2). Anfallsspelet har varit i fokus hos Espanyol i dessa matcher och man kunde utan tvekan gjort några mål till i dessa matcher, för många fina chanser har skapats. Och även fast man blev nollade mot Betis senast så skapades det även många heta chanser i den matchen. Nu har man ett gyllene tillfälle att göra ett ryck från nedflyttningsstrecket och därför räknar jag med ett väldigt offensivt hemmalag precis som mot Betis, och på andra sidan står förmodligen ligans absolut sämsta försvar. Det borde innebära minst två hemmamål från en fin offensiv som innehåller namn som bland annat Caicedo, Moreno, Asensio, Perez och Burgui.
Inga direkta avbräck hos hemmalaget där vi stryker Sylla, Arbilla, Canas och Montañés som alla går skadade.

espanyol_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har precis som Espanyol varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen, och det kommer fortsätta vara så länge Rayo behåller sin spelstil. Men envisas med stort bollinnehav och visst ser det bra ut när det lyckas, men en dålig dag är Rayo väldigt dåliga. Laget har förvisso plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men ingen kan påstå att det är försvarsspelet som bidragit till dessa poäng. Fem mål i baken mot Barcelona (1-5) senast och innan det två insläppta mot både Betis (2-2), Sevilla (2-2) och Sporting Gijon (2-2). Många 2-2 matcher där och faktum är att Rayo har fyra raka 2-2 matcher på bortaplan, där försvarsspelet varit under all kritik. Räknar vi in samtliga tävlingsmatcher så har Rayo nio raka bortamatcher där man släppt in minst två mål, vilket säger en del. Laget kan överraska framåt vissa dagar men absolut inte defensivt, där är man alltid usla.
Dessutom har vi ett par tuffa avbräck hos gästerna då både Llorente och Iturra är avstängda. Nu ska det nämnas att Rayo överklagat dessa två avstängningar och får ett beslut under matchdagen, men samtidigt bygger jag inte mitt spel på detta. Men det kan helt klart bli tal om högre målspel på Espanyol om dessa två uteblir. Vi stryker även Fedor, Miku, Hernandez, Jozabed, Ebert, Rat samt de båda målvakterna Tono och Cobeno.


Espanyol har spelat bra på slutet och 0-3 i baken mot Betis tar jag inte allt för hårt på, för man skapade en hel del chanser framåt. Chanser kommer även skapas på Rayo och utan några offensiva avbräck i truppen tror jag man trycker in minst två mål här. En större insats åker därför in!

/e@sy