Lunchmatch i La Liga där vi tar oss till Barcelona idag för att kika till mötet Espanyol – Rayo Vallecano. Hemmalaget bortabesegrade ett desperat Granada i förra omgången och ska ses med bra chanser till en andra raka vinst här.

  • Match: Espanyol – Rayo
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 1,80 @ ladbrokes
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Espanyol placerar sig på en 10:e plats i nuläget med 45 inspelade poäng över 34 omgångar, vilket är ungefär vad jag väntat mig. Laget har fortfarande chans på europaspel men med nio poäng upp till Villarreal så kommer det bli väldigt svårt att nå detta. Förvisso har man en match mindre spelad än den gula ubåten och så länge det finns hopp lär man gå för det. Formen är bra hos laget som bortabesegrade Granada senast med 2-1 efter ett sent mål från Montañes. Vi ska komma ihåg att Granada har väldigt mycket att spela för och är ett starkt hemmalag, så det var en fin skalp man tog. Hemmaformen är ok trots en förlust i derbyt mot Barcelona i senaste hemmamatchen. Raden 8-5-4 med målskillnad 21-14 är helt klart godkända siffror.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget som endast saknar Mattioni här. Moreno är tillbaka från avstängning och Fuentes lämnas utanför matchtruppen.

espanyol_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano skuggar Espanyol i tabellen på en 12:e plats med 42 inspelade poäng. Samma sak där då Rayo fortfarande har chans på europaspel, men det är inte särskilt troligt att man når detta. Laget plockade en stark pinne hemma på Vallecas i förra omgången då man spelade 1-1 mot Valencia. Men det var hemma och på bortagräs har man inte alls varit lika lyckosamma på slutet. På de fem senaste bortamatcherna så har Rayo samlat på sig fyra förluster, med en sammanlagd målskillnad på 4-16 på dessa fem matcher. Det är utan tvekan försvarsspelet som är lagets stora svaghet och det är en defensiv som dessutom är vingklippt idag.

Morcillo får spela trots sitt röda kort senast men Rayo saknar båda mittbackarna Amaya och Abdoulaye Ba. Det innebär Ze Castro/Morcillo på mittbacken och det känns inte som det mest slipade paret. Kikar vi framåt så har man Baptistao skadad sedan tidigare och till dagens match vilas även viktiga Kakuta. Med 5 mål och 7 assist under säsongen är Kakuta utan tvekan en av lagets viktigaste spelare offensivt. Paco Jemez lämnar även Fatau utanför Pozuelo matchtruppen.


Espanyol har bara en förlust på de åtta senaste matcherna och jag tycker att laget har goda chanser till en andra raka trepoängare här. Rayo har en del skador i de bakre leden och när man nu vilar Kakuta så tycker jag det ser blekt ut framåt. Testar därför en insats strax under medel på den raka ettan.

/e@sy