Mycket spansk fotboll från min sida just nu och här kommer ännu mer. Måndagsmatchen spelas denna gång mellan Espanyol och Racing Santander, och här känner jag mig 100% vilket lag som tar hem segern. Lassa in degen!

  • Match: Espanyol – Racing Santander
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 21:00

Espanyol åkte på storstryk mot Real Madrid näst senast på bortagräs, men tog en ack så skön revansch när man ställdes mot Vallecano helgen efter. Man vann på hemmagräs med hela 5-1 efter tre mål från Kalu Uche och två från nyförvärvet Coutinho. Mycket viktigt är även att lagets största stjärna Sergio Garcia är tillbaka från skada, han bidrar med oerhört mycket fart i anfallsspelet. Tar man då en titt på den förväntade startelvan imorgon så kan jag inte förstå att spelbolagen ligger på 1.70 för en hemmavinst. Verdu, Romaric, Garcia, Coutinho, Weiss och Uche beräknas husera från mittfältet och uppåt, här får verkligen Racing något att bita i! Det där anfallet håller mycket hög klass och det visade man även i krossen senast.

Man får tillbaka Weiss och Forlin här som var avstängde senast. Saknas gör Javi Marquez och Juan Albin som varit skadade en längre period, inga kännbara avbräck!

Sergio Garcia blir svårstoppad ikväll

Racing Santander ser svagare ut än på mycket länge och man ligger även i bottenträsket av tabellen. Oförmågan att göra mål och framförallt ta sig till mål har varit den stora boven denna säsong och man har faktiskt bara producerat ynka 21 mål på 26 matcher hittills, ruskigt dåligt! Trepoängarna duggar inte heller särskilt tätt och den senaste vinsten kom för två månader sedan när man bortaslog Osasuna. Jag har sett en del matcher som Racing spelat och jag tror man kommer få det svårt att hänga kvar i högstaligan. Det är dåligt med kvalite i truppen och spelet blir ju tyvärr därefter. Man har nu bytt tränare och hoppas väl kunna tända till laget inför slutpampen, men jag tror inte man lyckas med detta, laget är för dåligt!

Santander saknar Acosta men är i övrigt pigga och fräscha. Tono återvänder till målet efter att ha missat matchen senast.


Espanyol är det klart bättre laget och har till denna match en ruggig offensiv till sitt förfogande. Jag tror man blåser av Racing på ett bekvämt sätt!

Spelar även Espanyol -1 (3-vägs) med 3/10 units, 2.95 i odds hos expekt.

/e@sy