Kvartsfinal i Copa del Rey ikväll när Espanyol tar emot Mirandes hemma på Cornella el Prat. Hemmalaget tog sig vidare efter att ha slagit ut Cordoba med sammanlagt 5-4. Mirandes spelar i spanska tredjeligan och slog överraskande ut Racing Santander med totalt 3-1. Jag känner mig väldigt säker på den här matchen och lirar ett maxspel!

  • Match: Espanyol – Mirandes
  • Spel: Espanyol -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.70 (bet365)
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 21.00

Espanyol tog sig lite turligt vidare senast mot Cordoba, efter att ha gjort 4-2 i slutskedet av matchen. Man hade en 3-0 ledning där men slappnade av för tidigt så Cordoba gick upp till 3-2. Stor matchvinnare där blev Vazquez som gjorde tre mål. Nu är man i kvartsfinal och kunde knappast be om någon bättre lottning för att kunna nå semifinal. Man går in för cupen och tänker ge allt för att kunna gå vidare här. Tränare Pochettino har länge sagt att cupen är den närmsta vägen ut i Europa för laget.

Till dagens match får man tillbaka ett par viktiga kuggar sen senaste ligamatchen mot Sevilla, ett möte som slutade 0-0 efter en jämn match. I den matchen fick man klara sig utan lagets bästa spelare, Sergio Garcia som hade skadekänningar. Även lagets andra stjärna Romaric vilade i det möte eftersom han har en klausul i kontraktet som gör att han inte får spela mot Sevilla denna säsong. Bägge dessa spelare beräknas spela från start idag och det är givetvis ett stort plus för hemmalaget.

Mirandes lever i en dröm för tillfället och hade givetvis inte räknat med att ta sig så här långt i cupen. Man hade en otrolig tur som gick vidare mot Racing senast då man fick äran att spela med en man mer i 40 min, efter en minst sagt konstig utvisning. Man kunde även fått ett par straffar emot sig innan det var dags för nästa konstiga domslut, man blev tilldelade en straff efter att en Mirandesspelare slängt sig lite väl enkelt.

Ingen av dessa domslut förvånade dock mig särskilt mycket eftersom det var Spaniens absolut sämsta domare som dömde mötet mot Racing. Idag finns han inte ens i närheten av gräsplan och kommer inte kunna rädda Mirandes ännu en gång.

———————————————————————–.

Espanyol kommer ställa upp med starkast möjliga lag här och kommer ge allt för att ta sig till semifinal. Mirandes spelar som sagt i tredjeligan och ska inte ha något att säga till om här.

Spelar även ett målskyttespel på Sergio Garcia, 2.20 får man hos bet365 och det spelar jag 2/10 units på.

Pengarna tillbaka om Espanyol ”bara” skulle vinna med uddamålet. Även pengarna tillbaka om Garcia inte skulle finnas på planen från start.

/e@sy