En match i Spanien denna fredag och den hittar vi på Cornellá-El Prat där det blir bottenmöte mellan Espanyol och Mallorca. Hemmalaget Espanyol är inne i en ganska fin formkurva och tar man tre poäng här rycker man ifrån Mallorca lite. Men fixar man detta?

  • Match: Espanyol – Mallorca
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Espanyol har efter en riktigt usel inledning börjat trumma igång nu och faktum är att laget har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. Enda förlusten på dessa matcher kom i derbyt mot Barcelona och det är väl inte direkt något att snacka om. Man skrällde rejält på Santiago Bernabeu när man snodde poäng i 2-2 matchen där och även fast det inte var särskilt rättvist var det riktigt starkt att göra två mål där. Offensivt så tycker jag man har en del klasslirare i bland annat Sergio Garcia (bilden), Simao och inte minst lagets bästa spelare i Joan Verdú. Nu har man även fått ordning på försvarsspelet på slutet då man har hållit nollan i två raka hemmamatcher, förvisso mot ganska beskedligt motstånd, men det är det även i kväll.

Hemmalaget saknar idag Stuani, Alvarez, Gomez och Victor Sanchez, inga större avbräck i mina ögon. Man får tillbaka Morena från avstängning och även nyförvärvet Petrov finns med i truppen.

Mallorca har precis som Espanyol tagit en del poäng på slutet, men trots detta har man verkligen inte imponerat på mig. Man spelar inte alls som ett lag utan förlitar sig mestadels på slumpbollar och soloprestationer i de matcher jag sett på slutet. Senast fick man rättvist stryk mot Valladolid trots att det dröjde ända till slutminuterna innan Valladolid gjorde både 2-1 och 3-1. Tomer Hemed som är lagets skyttekung på sju fullträffar har varit totalt iskall på slutet och det vill nog till att han vaknar till liv om ”Mallis” ska klara nytt kontrakt, förutom Hemed och Victor så är det väldigt blekt framåt i detta lag.

Joao Victor, Arizmendi, Antonio López går alla skadade och blir inte med här, dessutom har man avstängning på ytterback Bigas.


Med tanke på hur Mallorca spelat på slutet så vore det korkat att inte spela emot här. Dubbla gånger pengarna på ett Espanyol med vind i seglet måste helt enkelt testas!

/e@sy