Två matcher i den spanska ligan idag där den tidiga matchen utspelar sig mellan Espanyol och Malaga. Två lag som har lite dunkel form och som även söker revansch från förra omgången, då båda lagen föll väldigt tungt.

  • Match: Espanyol – Malaga
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol har startat säsongen på ett helt godkänt vis och placerar sig som åtta just nu med 14 inspelade poäng. Men formen är inte vad den borde vara och laget kommer in till den här matchen med fyra förluster på sina fem senaste matcher. Laget blandar verkligen sina insatser då man ena helgen kan slå Atlético (1-0), för att sedan få storstryk mot Levante (0-3). Därför ska man väl inte lita på Espanyol fullt ut, men hemma på Cornellá-El Prat har man spelat riktigt bra den här säsongen. Tre vinster, en oavgjord och en förlust är facit på hemmagräset och man har spelat ett helt annat spel här än det man visat upp på resande fot. Det finns kvalité i det här laget och offensivt tycker jag man håller bra klass med spelare som Garcia, Pizzi och Simao. Defensivt tycker jag inte man sett som bäst ut däremot, men kvällens motståndare har heller inga sylvassa forwards att hota med.

Inga direkta skadebekymmer hos hemmalaget som endast har ett frågetecken för Javi Lopez idag.

espanyol1

Malaga har tre raka förluster på kontot och har nu halkat ner till en 16:e plats i tabellen. Jag trodde verkligen man skulle skärpa till sig i senaste hemmamatchen mot Celta Vigo, men istället blev det säsongens största chockresultat hittills. Celta Vigo vann med hela 5-0 och detta trots att man saknade ett par viktiga spelare i offensiven. Malagas defensiv var fullkomligt bedrövlig och inte heller offensivt skapade man särskilt heta lägen. Just offensiven har inte funkat alls på slutet och faktum är att man inte gjort ett mål på de tre senaste matcherna nu. Det känns väldigt blekt med Santa Cruz som spjutspets och även fast han är relativt giftig i boxen så kommer inte Malaga till särskilt många lägen där man kan böja in bollen på honom. De senaste matcherna har man mest spelat någon form av kontringsspel, och det är ett spel som inte Santa Cruz ska ägna sig åt.

Sergio Sanchez tillbaka från avstängning idag och det är ingen vildare gissning att han går rakt in på mittbacken. Angeleri är fortsatt skadad och man väljer även att lämna El Hamdaoui och Pawlowski utanför truppen.


Jag tycker hemmalaget ska ha goda chanser idag då Malaga inte visat något alls på slutet. Förvisso har även Espanyol taskig form men på hemmaplan har man visat att man kan spela riktigt fin fotboll den här säsongen. Jag håller dock ner insatsen då Espanyol är lite väl mycket upp och ner för min smak. En insats strax under medel räcker bra till dubbla gånger pengarna hos unibet.

/e@sy