Den sena lördagsmatchen i La Liga hittar vi på Cornella El Prat där Espanyol tar emot Malaga med start 21:00. Hemmalaget har öppnat riktigt svagt och spelet har sett bedrövligt ut, trots detta är man favoriter hos spelbolagen. Kniper Malaga en bortavinst?

  • Match: Espanyol – Malaga
  • Spel: Malaga (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Espanyol har som sagt inlett säsongen väldigt svagt med endast en poäng på sina tre inledande match. Den poängen kom i premiäromgången mot Almeria (1-1) då man räddade en pinne på tilläggstid med en man mindre. Det var Sergio Garcia som pillade in den bollen och det kommer krävas fler mål från den forna landslagsspelaren om Espanyol ska plocka poäng. För jag tycker truppen saknar kvalité överlag och spelet har verkligen sett bedrövligt ut inledningsvis. Förvisso har förlusterna kommit mot relativt tuffa motståndare i Sevilla (1-2) och Valencia (1-3), men jag skulle vilja påstå att Malaga nästan är av samma klass som dessa lag. Espanyol kommer förmodligen vara rejält taggade inför den här matchen och vilja föra spelet när man nu spelar på hemmagräs, vilket jag tror kan passa Malaga utmärkt. Jag tycker även vi har en sämre defensiv hos Espanyol den här säsongen, en defensiv som var mycket stabil under fjolårssäsongen.
Till dagens match stryker vi Arbilla, Gonzalez och Mattioni som lämnas utanför truppen.

espanyol_200x200malaga_200x200

Malaga gör det bra säsong efter säsong nu på slutet, även fast man tvingas sälja av det mesta som är värt något. Man har öppnat säsongen med en vinst, ett kryss och en förlust så här långt, vilket jag tror man är missnöjda med. Man har nämligen spelat riktigt bra fotboll i samtliga matcher och hade nog kunnat haft ett par poäng till. Senaste matchen mot Levante (0-0) var en uppvisning i hur man spelar fotboll från Malagas sida, men trots detta så blev det delad pott i en mållös tillställning. Gången innan blev det en solklar förlust mot Valencia (0-3) på bortagräs, men en tidigt utvisning var det som ställde till det den gången. Nu har man både Darder och Duda tillbaka från avstängning här och man kan ställa ett väldigt slagkraftigt lag på planen. Även stort plus att man fått tillbaka Amrabat som fortsätter en säsong till på den spanska solkusten. Han har nu fått en match innanför västen och kommer bli en stor tillgång för Malaga framöver.
Inga större skadebekymmer hos gästerna.


I mina ögon är Malaga det bättre laget av dessa två och jag tycker även man öppnat säsongen på ett klart mer förtroendeingivande sätt än Espanyol. Pressen ligger på hemmalaget i den här matchen och jag tror det gynnar ett Malaga som kan spela mer avslappnat. Min peng går på gästerna och jag spelar så det är insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy