Vi tar oss till Barcelona denna måndag där Espanyol och Levante gör upp om tre poäng på Cornella-El Prat. Espanyol har imponerat på hemmaplan den här säsongen och mot ett vingklippt Levante ska man ha goda chanser till tre poäng.

  • Match: Espanyol – Levante
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 2,00 @ bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Espanyol har gjort det godkänt hittills på säsongen och placerar sig just nu på en 12:e plats i tabellen, med 16 inspelade poäng. En 12:e plats kanske inte alls är imponerande i mångas ögon, men vi ska komma ihåg att Espanyol blev av med några tunga nyckelspelare från förra säsongen. Insatserna har varit lite upp och ner som väntat, men hemma på Cornella-El Prat tycker jag ändå att det oftast varit stabilt, förutom i förlustmatchen mot Real Madrid (0-6) då. Den andra plumpen på hemmaplan kom mot Sporting Gijon (1-2) där jag tycker Espanyol var det klart bättre laget, men åkte dit på tilläggstid. Caicedo kostade även på sig att bomma en straff i den matchen. I övrigt har laget plockat hemmasegrar mot Getafe (1-0), Valencia (1-0) samt Malaga (2-0). Försvarsspelet på hemmagräset har varit bra om vi räknar bort matchen mot Real Madrid, då Espanyol bara släppt in tre bollar på fem hemmamatcher. Ikväll är det inget Real Madrid som gästar.
Skadeläget ser väldigt bra ut hos Espanyol där vi endast stryker mittfältaren Abraham idag. Vilket inte är något större avbräck.

espanyol_200x200levante_200x200

Levante placerar sig som jumbo i La Liga just nu på endast 10 inspelade poäng, samma antal som nästjumbon Las Palmas. Sex av dessa 10 poäng har hämtats på hemmaplan, där jag tycker att Levante är som bäst. Nu vann man förvisso på bortagräs mot Sporting Gijon (3-0) senast, men jag tycker inte att siffrorna speglar matchbilden där. Innan den vinsten hade Levante fyra raka förluster på resande fot tillsammans med en målskillnad på 1-13. Totalt har laget släppt in 24 mål hittills denna säsong och jag tycker lagets största brister ligger i försvarsspelet. Till dagens match har man dessutom en del problem i de bakre ledet, då lagkapten Juanfran är avstängd. Han är en väldigt rutinerad herre som sällan gör några större misstag, så han kommer givetvis saknas. Sedan tidigare har Levante även en del skadebekymmer på försvarsspelare då Trujillo, Lopez och Nikos missar dagens match. Både Trujillo och Lopez är tilltänkta startspelare och helt klart avbräck för gästerna.


Espanyol har mestadels gjort det bra den här säsongen och jag tror man bara blir bättre och bättre ju längre säsongen lider. Relativt hemmastarka mot ett Levante som haft det tufft på bortaplan, då ska det finnas goda chanser till tre poäng. Vi testar en insats strax över medel på den raka ettan.

/e@sy