Mitt enda spel denna lördag hämtar jag från Cornellá-El Prat där Espanyol och Levante drabbar samman. Espanyol är bra i farten och detta kombinerat med Levantes usla form på bortagräs gör att jag fastnar för det här spelet.

  • Match: Espanyol – Levante
  • Speltips: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol är som sagt inne i en positiv trend just nu vilket gjort att man klättrat från en nedflyttning till en 15:e plats. Kikar vi åtta matcher tillbaka har laget endast inkasserat en förlust, och detta när man åkte på pumpen i derbyt mot Barcelona. På hemmagräset har man varit urstarka på slutet och kommer in till den här matchen med tre raka segrar i ryggen, och det är dessutom segrar där man lyckats göra en del mål, något som man haft det tungt med tidigare på säsongen. Och kikar vi på den offensiva kraft man har i laget så är det killar som ska leverera mål. Sergio Garcia har äntligen kommit igång på slutet och sedan har vi en Simao som jag tycker vaknat till liv också. Men viktigaste spelaren för det här laget är Verdú (bilden) som sällan gör en dålig match. Han är tillbaka ifrån en avstängning här och lär vara spelsugen.

Javi López och Víctor Sánchez avstängda hos hemmalaget, men det är något som inte påverkar offensiven.

Levante vann förvisso senast med 2-1 mot Valladolid på hemmagräs men jag tycker inte spelet sett särskilt bra ut på sistonde. Särskilt på bortagräs har man spelat helt utan glöd och man kommer in här med fyra raka förluster på resande fot och en målskillnad på 9-0. Man har alltså inte gjort ett endaste mål på dessa fyra matcher samtidigt som man släppt in minst två mål i varje match. Saknas här gör dessutom lagets hjärta i mittbacken Sergio Ballesteros då han åkte på en skada i senaste ligamatchen. Han styr det här lagets defensiv med sin rutin och jag tror det kommer märkas ganska mycket att han saknas.

Förutom Ballesteros lämnar man även Dudka, Martí, Acquafresca och Loukas utanför truppen.


Espanyol är fullpumpade av självförtroende för tillfället och man har här chansen att ta sin fjärde raka hemmaseger. Espanyol kommer få föra matchen och jag är ganska övertygad om att Levante riktar in sig på kontringar. Utan Ballesteros bortalaget så tycker jag det finns goda chanser för hemmalaget att sätta två strutar till ett fint odds. Medelinsats på denna!

Letar man målskyttar tycker jag Verdú är intressant då han oftast har ett bra odds.

/e@sy