Vi tar oss till Barcelona denna söndag där Espanyol och Granada gör upp om tre poäng på Cornella-El Prat. Två defensivt svaga lag som möts och därför ligger ett överspel nära till hands. Häng på!

  • Match: Espanyol – Granada
  • Spel: över 2, 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Espanyol har blandat friskt i upptakten på den här säsongen och placerar sig just nu på en 11:e plats i tabellen med 12 inspelade poäng. Trots allt en hygglig start med tanke på att laget tappade många tongivande spelare från förra säsongen. Kikar vi till Espanyols matcher denna säsong så har det varit många målrika historier, där hela sju av nio matcher klivit över 2,5 mål. Det tycker jag hänger ihop lite med att man bytt ut stora delar av laget, vilket innebär att det blir vilda västern ibland och inte så organiserat. Kul för oss på sidan att kika på, men kanske inte så gynnsamt för laget i det långa loppet. Förväntad matchbild är att Espanyol för den här dansen mot Granada på grund av hemmaplan, vilket jag inte tror Granada har något emot. Espanyol kan utan tveka stänka dit ett par bollar på ett darrigt bortaförsvar, men det är lika stor risk att man blir bortkontrade. Dessutom stryker vi Victor Sanchez (avstängd) i hemmalaget idag, som är överlägset den viktigaste spelaren defensivt hos Espanyol. Han är den som håller ihop det på mitten och det finns risk för ännu sämre balans utan honom på planen.

Förutom Sanchez stryker vi även backen Arbilla och anfallaren Gerard Moreno som går skadade. Arbilla är solklart de tuffaste avbräcket av dessa två och försvagar defensiven ytterligare.

espanyol_200x200granada_200x200

Granada har haft det kämpigt inledningsvis på säsongen och parkerar just nu tre från slutet på endast sex pinnar. Laget borde tagit en trepoängare näst senast mot Sporting (3-3), men strulade till det ordentligt i slutet på matchen med två röda kort bland annat. Inte heller i senaste omgången mot Betis (1-1) fick de vinna trots stort spelövertag. Det finns kvalité i det här laget och med lite medvind så kommer de lyfta i tabellen. Men när det blåser motvind är Granada helt bedrövliga och det finns få spelare i truppen som verkar brinna för klubbmärket. Hur som helst är det viktigt att Granada fått igång målskyttet på slutet, fem mål på tre matcher hör verkligen inte till vanligheten. Men defensivt kan man inte vara nöjda med 17 insläppta mål och Granada är faktiskt det enda laget som släppt in mål i samtliga nio ligamatcher.

Hos gästerna har vi ett par spelare tillbaka från avstängning. Men laget får klara sig utan skadade trion Lopez, Mainz och Thievy till dagens match. Inga avbräck i mina ögon.


Jag tror det här blir en ganska sevärd match med högt tempo åt båda håll. Granada är i stort behov av en trepoängare och kommer knappast prioritera defensiven. Över 2, 2,5 spelas och en medelinsats åker in.

/e@sy