Vi beger oss till Barcelona denna torsdag för ett besök på Cornella El Prat. Här ska Espanyol ta emot Getafe i kväll, där det är väldigt viktiga poäng på spel. Båda lagen ligger i botten av tabellen just nu och kan knappast vara nöjda med ett oavgjort resultat. Kan det innebära en del mål månne?

  • Match: Espanyol – Getafe
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,23 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol har fått en mycket dålig start på säsongen och placerar sig just nu som nästjumbo på två inspelade poäng. Förvisso har bara spelat fem omgångar av La Liga hittills, men man har absolut inte råd att halka efter ännu mer. Laget står utan vinst efter kryss mot Almeria (1-1) och Malaga (2-2), sedan har man även förluster mot Sevilla (1-2) och Valencia (1-3) på kontot. Som ni ser har man gjort mål i samtliga matcher och det är som vanligt Sergio Garcia som står för det mesta framåt. Även Stuani har noterats för två mål och det är en herre som är riktigt vass på fasta situationer. Men kikar vi hemåt så är man långt ifrån det fina försvarsspel man visade upp förra säsongen. Man har gått bort sig många matcher och det är väl inte helt omöjligt att man gör det även idag i sin iver på att jaga trepoängare. Moreno finns fortfarande på skadelistan och det känns som en viktig kugge för att försvarsspelet ska börja fungera. Inte heller nyförvärvet Arbilla har imponerat i defensiven och lämnas faktiskt utanför truppen idag.
Vi stryker även Montañés och Abraham till dagens drabbning.

espanyol_200x200Getafe_200x200

Getafe är ett av de lag som imponerat minst på mig så här långt och placerar sig precis ovanför Espanyol på tre inspelade poäng. Den trepoängaren kom på hemmaplan mot Almeria (1-0), detta i en match som saknade det mesta. Tre förluster har man även hunnit med där Celta Vigo (1-3), Sevilla (0-2) och Valencia (0-3) varit för svåra. Men nu är det enklare motstånd än dessa tre lag man stött på, och även fast Getafe inte imponerat så ska man inte glömmas bort här. Spelare som Castro, Sarabia och Lafita har bra spring i benen och kan säkerligen överraska hemmalagets försvar. Men precis som hos Espanyol är man inte bra defensivt just nu, där jag tycker att Alexis och Naldo inte fått det att stämma. Enda gången Getafe hållit nolla så spelade faktiskt Rodriguez och Vigaray på mittbacken, men det är ingen duo som man fortsatt med efteråt. Vigaray är inte ens med i truppen idag och Rodriguez ser ut att gå tillbaka till sin ursprungsplats på det defensiva mittfältet.
Hos gästerna stryker vi Lacen, Hinestroza, Vázquez och Valera som går skadade. Inte heller Pedro Leon är redo för spel ännu.


På förhand kanske det inte känns som ett målkalas detta när vi hör lagnamnen. Men det är två lag som törstar efter en trepoängare och jag tror Espanyol kommer släppa loss ordentligt hemma på Cornella El Prat i afton. Gör man detta så tror jag att det kommer dyka upp en hel del lägen åt båda håll. Testar därför en insats strax under medel på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy