Fredagsmatch i La Liga som brukligt och den här veckan beger vi oss till Barcelona för att bevittna Espanyol – Cordoba. Hemmalaget kommer från en mindre bra insats i förra ligaomgången, men får här tillbaka en trio nyckelspelare från avstängning. Cordoba inkasserade sin femte raka ligaförlust i förra omgången och ska få svårt att räcka till här också.

  • Match: Espanyol – Cordoba
  • Spel: Espanyol över 1,5 mål
  • Odds: 1.85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Espanyol kan inte vara särskilt nöjda med säsongen så här långt då laget placerar sig på en 9:e plats i tabellen med 29 inspelade poäng. Ingen dålig placering kan tyckas men det är bara sju poäng ner till nedflyttningsstrecket och laget har ingen vettig chans att nå en europaplats. Det är spelet på resande fot som spökat under säsongen där laget endast skrapat ihop 8 poäng på 12 matcher. På hemmaplan är det desto trevligare läsning då Espanyol har raden 6-3-3 med 21 inkasserade poäng hemma på Cornella-El Prat. Nu blev det förvisso förlust i senaste hemmamatchen mot Valencia (1-2), men det är väl inget lag vi ska jämföra med ett fritt fallandes Cordoba. Espanyol kommer även från en bortaförlust i senaste omgången där Getafe (1-2) blev för svåra. Men även där tycker jag att laget är ursäktade då man saknade tre nyckelspelare.

Nu har man Sergio Garcia (21/9), Colotto (18/1) samt Victor Sanchez (19/2) tillbaka från avstängning och det är givetvis ett stort plus. Enda lilla avbräcket är Javi Lopez (15/0) som är avstängd, men där tycker jag att Espanyol har täckning.

espanyol_200x200Cordoba_200x200

Cordoba fick ett litet uppsving efter tränarbytet tidigare på säsongen men är nu inne i en riktigt djup svacka. Förra helgen blev det hemmaförlust mot Valencia (1-2) och det var lagets femte raka förlust i ligaspelet. Det innebär att Cordoba är jumbo i ligan och med fem poäng till säker mark kan man inte resa till Barcelona och känna sig nöjda med en pinne. Det borde öppna upp matchen lite och då tror jag att Cordoba är riktigt illa ute. Även fast laget skulle backa hemåt så tycker jag att Espanyol har de rätta nycklarna för att låsa upp ett sådant försvar. Det har även varit lite stormigt i laget efter förlusten mot Valencia, där fyra spelare varit ute på krogen och visat upp sig efter match. Berörda spelare är Bebe (6/0), Ghilas (19/7), Krhin (2/0) och Rossi (15/0). Det är mycket viktiga spelare och givetvis stör en sådan här grej laget.

Till fredagens match så får Cordoba klara sig utan avstängda Ekeng och skadade Bouzon. Blir även intressant att se om Djukic petar någon av de spelare som var ute på krogen efter förlustmatchen.


Med Victor Sanchez och framförallt Sergio Garcia tillbaka så blir Espanyol ett helt annat lag än i senaste förlustmatchen Getafe. Dessutom är man kraftigt gynnade av hemmaplan där spelet fungerat bra under säsongen. Jag tror vi får se två hemmamål här och skjuter in en insats strax över medel på det.

/e@sy