Returmöte i Cope del Rey där första mötet slutade 2-1 till fördel för Cordoba. Det innebär att Espanyol ställer en riktigt stark elva på planen ikväll, för man vill verkligen gå vidare i cupen. Jag kollade på första mötet lagen emellan och har därför en stark känsla för ena laget här.

  • Match: Espanyol – Cordoba
  • Spel: Espanyol -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.725 (bet365)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21.00

Espanyol kommer stärkta från ett kryss i derbyt mot Barcelona, ett kryss som var mycket välförtjänt då man gjorde en riktigt bra match. Med den matchen i backspegeln gäller det nu att ta sig samman för att gå vidare i cupen, något som man ska kunna ordna utan att förta sig allt för mycket. Jag kollade på förra mötet som Cordoba vann med 2-1, efter att ha gjort två snabba mål med 10 minuter kvar av matchen. Men Cordoba vann inte för att dom var det bättre laget, mer för att dom hade en stor portion tur.

I matchminut 50 fick Espanyol målvakten frilägesutvisad efter en solklart smutsig filmning från en Cordobaforward, man fick alltså spela med en man mindre i 40 minuter. Espanyol har i efterhand överklagat det röda kortet men fick konstigt nog avslag på överklagan, då det tydligt syns på reprisbilder att målvakten inte ens rör forwardens fötter, måste varit vinden som sopa undan benen på han..

Espanyol hade trots utvisningen ganska bra koll på matchen, till den 82:a minuten då ett skott toucha en försvarare i Espanyol och ställde målvakten totalt. Några minuter senare lyckades även Cordoba sätta ett 2-1 mål. På det stora hela så hade 2,3-0 till Espanyol varit mer rättvist. Vindsnabba Garcia och Thievy blåste solklara frilägen där skärpan inte riktigt fanns där. Försvaret i Cordoba höll ingen världsklass direkt, så jag tror man får det otroligt tufft på bortagräs idag.

Tränare Pochettino har meddelat att han kommer ställa upp med starkast möjliga elva idag och fokus ligger på att skruva upp tempot så Cordoba får det tufft där ute. Det lag som tar sig vidare får dessutom möta Mirandes i kvartsfinal, som överraskande nog slog ut Santander. Att få möta ett lag från tredjedivisionen i en kvartsfinal är inte något som händer varje år.

Med tanke på vilka lägen Garcia brände senast så borde det vara dags för han att sätta en balja idag. Han har sett riktigt pigg efter skadeuppehållet och kommer springa sönder försvaret idag. 2.10 ger bet365 för ett mål från han, 2/10 units spelas.

Som vanligt är det pengarna tillbaka på asian handicap om Espanyol vinner med uddamålet.

/e@sy