Returmöte i spanska cupen när Espanyol drabbar samman med Celta Vigo, första mötet för en vecka sedan slutade 0-0. Celta spelar till vardags i spanska andraligan, där man placerar sig i övre regionen av tabellen. Lagen mötte varandra i 2008 års upplaga av Copa del Rey, och även där slutade första mötet med ett kryss. Tror på ett liknande resultat i morgon så som returen slutade 2008, denna känns klar till ett bra odds!

  • Match: Espanyol – Celta Vigo
  • Spel: Espanyol (1×2)
  • Odds: 1.90
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20/12 20.00

Espanyol har en riktigt bra form för tillfället i primera division. Först en 4-2 vinst hemma mot Atletico, som följdes upp med en stark 2-1 vinst på bortagräs mot Gijon. En stor anledning till att man gått bra på slutet är att man har fått tillbaka några nyckelspelare. Romaric var tillbaka i 4-2 vinsten mot Atletico, efter att ha blivit avstängd pga disciplinära skäl. Men lagets absolut största stjärna är Sergio Garcia, som nu är tillbaka efter ett längre skadeuppehåll. Han blev inbytt både mot Atletico och Gijon, och bägge matcherna gjorde han mål. Han behöver komma in i matchtempo så det skulle förvåna mig om han inte finns med i startelvan imorgon.

Celta Vigo går som sagt helt ok i segundan där man ligger med i toppen av tabellen på en sjätteplats, endast fyra poäng ifrån en förstaplats. Man hade tur som fixade 0-0 i första mötet mot Espanyol, då man var tillbakapressade under större delen av matchen. Tränare Herrera har gått ut i spansk media och sagt att Celta kommer få det otroligt tufft imorgon då Espanyol har en riktigt bra formkurva. Vidare så meddelar han att startelvan kommer innehålla en hel del namn som satt på bänken i senaste ligamatchen, allt för att hålla igång så många spelare som möjligt. Om han väljer den här vägen innebär det att han inte ställer det bästa laget på planen, vilket han skulle behöva göra för att ens kunna överraska Espanyol. Han säger också att det är 60%-40% till Espanyols fördel, jag skulle vilja säga 80%/20%.

———————————————————————————–

Espanyol har extra ledighet under Jul och Nyår, så jag tror man kommer ställa upp med ett slagkraftigt lag imorgon. Spelare som Garcia, Romaric och trollgubben Weiss ska givetvis kunna skapa en hel del oreda i Celtas försvar. När dessutom bortatränaren meddelar att han kommer vila spelare så hugger jag 1.90 direkt, jag tror att det här oddset kommer sjunka en del.

Just ja, returmötet 2008 slutade 3-0 till Espanyols favör, tror på något liknande imorgon.

/e@sy