Omgång 34 av La Liga spelas mitt i veckan och vi drar igång med två matcher under tisdagskvällen där Espanyol – Celta Vigo är först ut. Två offensivt skickliga lag som jag tror kan bjuda på en underhållande match med många mål.

  • Match: Espanyol – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Espanyol har inte haft någon större säsong så här långt och placerar sig just nu på en 15:e plats med fem omgångar kvar att spela. Avståndet ner till Sporting Gijon är i nuläget sju poäng så det innebär givetvis att laget inte kan slappna av allt för mycket, det kan krävas något poäng till för att säkra nytt kontrakt. Formen är inte allt för bra då laget kommer in till kvällens match med två raka förluster på kontot, mot Atletico Madrid (1-3) och nu senast Levante (1-2). En del insläppta mål i dessa matcher och det har varit lagets stora problem den här säsongen då man har 62 insläppta mål på 32 matcher, vilket endast Rayo kan toppa med 65 insläppta. Men framåt tycker jag att det finns kvalité och hemma på Cornella-El Prat brukar man ösa på framåt för att bjuda publiken på underhållning. Det kan vi även se på slutet där de fyra senaste hemmamatcherna klivit över 2,5 mål.
Inga större bekymmer hos hemmalaget inför kvällen då vi endast stryker försvarsspelaren Arbilla. Inga avbräck offensivt!

espanyol_200x200celta_200x200

Celta Vigo har stått för en riktigt bra säsong och placerar sig just nu på en 6:e plats i tabellen, vilket innebär spel i Europa League nästa säsong. Avståndet ner till Malaga är hela 12 poäng så givetvis blir det spel ute i europa nästa säsong. Man har även fortfarande chans på den fjärde och sista CL-platsenVillarreal fick stryk mot Vallecano i helgen och endast är sju poäng framför. Så Celta Vigo har ingenting att förlora och lär gå för segern idag, precis som i senaste omgången hemma mot Betis (1-1) där Celta Vigo var det klart bättre laget. Man skapade chanser på löpande band och har en väldigt intressant offensiv med spelare som Nolito, Aspas, Orellana och vår svenska bidrag i La Liga, John Guidetti. Men kikar vi defensivt så har Celta Vigo släppt in 53 mål den här säsongen och det är en ganska hög siffra för att ligga på en 6:e plats. Sporting Gijon på en 18:e plats har bara släppt in ett mål mer än Celta Vigo, vilket säger en del.
Till dagens match stryker vi Wass, Hugo Mallo och Fontas som alla är avbräck defensivt och där har inte Celta Vigo den största bredden. Inte heller anfallaren Beauvue kommer till spel men det ser jag inte som något direkt avbräck.


Två lag som inte är allt för pressade från sina positioner i tabellen och det tror jag öppnar för ett offensivt spel med många chanser åt båda håll. Det är även två lag som är betydligt starkare offensivt än defensivt. Vi skjuter in en insats strax över medel och hoppas på målkalas!

/e@sy