Lunchmatch i Spanien! Två lag som inlett ligan på ett inte allt för bra vis och Espanyol som har tre raka förluster hungrar nu efter en seger. I Bilbao verkar det som Llorente är tillbaka och det gör att det här spelet känns klockrent.

  • Match: Espanyol – Bilbao
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Espanyol har alltså tre raka förluster i ligan hittills och förlusterna har kommit mot Mallorca, Zaragoza och Levante. Inte något benhårt motstånd och det gäller nu att man vänder den taskiga trenden man haft. Det jag sett av Espanyol har faktiskt varit en småtrevlig fotboll att kika på, men defensivt skulle jag bli gråhårig och jag vore tränare för laget. Man har trots allt gjort mål i alla tre matcher och står på fyra gjorda mål, men det spelar mindre roll när man släppt in hela sju mål på dessa matcher. Senast mot Levante hade man ett järngrepp om matchen och 2-0 med sig in i halvtid, en ledning som blev förlust med 3-2 där sista målet (ett självmål) kom på övertid.

Till dagens match saknar man Colotto, Garcia och Baena sedan tidigare, tillbaka från skada har man Verdu.

Juan Verdu, Espanyol

Athletic Bilbao tog en efterlängtad seger senast mot Valladolid hemma på San Mames, 2-0 skrevs slutresultatet till efter mål från Aduriz och Susaeta. Men Bilbao på resande fot är en helt annan femma när man inte har den fanatiska publiken i ryggen, då viker man faktiskt ganska ofta ner sig. Precis som Espanyol har man gjort en del mål framåt på de tre matcher man spelat och defensiven har sett allt annat än bra ut, 5-9 i målskillnad hittills på tre matcher. Nu har tränare Bielsa tagit ut Fernando Llorente till dagens match och det är givetvis ett stort plus hos bortalaget efter alla turer om hans flykt ifrån klubben. Llorente ger Bilbao en helt annan dimension i anfallsspelet och kan vara skillnaden mellan en vinst och förlust i en sådan här match.

Saknas i Bilbao gör mittfältaren Ander Herrera som går skadad, i övrigt har man en skadefri trupp.


Espanyol hungrar som sagt efter en seger och kommer gå för det stenhårt på hemmagräset vilket innebär att Bilbao kommer få sina lägen. Med den defensiv som dessa lag visat upp tycker jag det finns goda chanser för att båda lagen gör minst en balja var.

Måste även testa 3/10 units på Espanyol då jag tror man tar sin första seger här, finns till 2,15 hos unibet.

/e@sy